De 80 lærerstillinger der skal spares væk, kan i første omgang klares uden fyringer, fortæller lærernes formand i Haderselv Bent Hansen

Kommunen sender besparelserne videre til skolerne

Haderslev sparer 14 millioner mere på skolen. 80 lærerstillinger nedlægges og 16 skoler får fælles ledelse. På den måde overtager de store skoler kommunens problemer med at få de små skoler til at løbe rundt. Det er vanvittigt, siger lærerforeningen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolerne i Haderslev har i forvejen fjernet alt, hvad der var muligt på grund af besparelser på 45 millioner kroner. Eleverne er nede på minimumstimetallet og svømmeundervisningen er for eksempel sparet væk. Men nu skal der findes yderligere 14 millioner.

Et flertal i byrådet blev derfor i går aftes enige om en ny struktur, hvor to skoler nedlægges, mens de resterende 16 skoler får fælles ledelse to og to. Det betyder 25 procent lavere i udgifter til skoleledelse frem til 2014. Og sammen med nedlæggelse af 80 lærerstillinger per 1. august og yderligere 30 til næste år kan det hente penge ind.

Det decentraliserer magtesløsheden

Formand for Haderslev Lærerkreds Bent Hansen har siden forslaget kom på bordet i oktober forsøgt at får politikerne til at finde andre udveje.

"Sammenlægningen til otte fællesskoler er helt vanvittig", siger han til folkeskolen.dk.

Haderslev har en del små dyre skoler. De bliver nu lagt sammen med større skoler, og de nye fællesskoler får så tildelt et beløb, der skal dække de to skoler.

"Det her fjerner ikke problemer, det flytter det bare fra kommunen ud til skolernes ledelser. Og skolebestyrelserne har ingen handlemuligheder. Deskalbevare skolerne på to matrikler, for politikerne, som jo er lokalt valgt, vil ikke lægge navn til at nedlægge de små dyre skoler. I stedet decentraliserer de magtesløsheden".