Anmeldelse Pædagogik
0   190

Nærvær i pædagogisk praksis

Nærvær i pædagogisk praksis

Fakta


Titel
Nærvær i pædagogisk praksis

ISBN
9788750041641

Pris
299 kroner

Sider
256 sider

Type
Bog

Forlag
Akademisk Forlag

Børn skal lære nærvær. Fokus i skolen har længe været på målbarhed og faglige resultater, men denne antologi vil noget andet og mere. Den handler om, hvordan lærere og pædagoger kan arbejde konkret og systematisk med nærvær og mindfulness i daginstitution og skole. Udgangspunktet er, at pædagogisk arbejde med børns velvære og tilstedeværelse i nuet er en nødvendig modvægt til børns stressede liv.

Artiklen fortsætter under banneret

I de teoretiske kapitler undersøger forfatterne begreberne nærvær og mindfulness. De fremhæver, hvordan børn øger både koncentration og den viljestyrede opmærksomhed gennem aktiviteter med fokus på nærvær. Forfatterne kobler teorier om, hvad pædagogisk arbejde med mindfulness og nærvær kan udrette for børns trivsel og læring, til den eksisterende, omend beskedne, forskning på området.

En række praktikere beskriver øvelser målrettet forskellige aldersgrupper. Her er mange forslag: fra de enkle stilleøvelser til åndedræts- og massageøvelser. Der er ideer til, hvordan læreren i løbet af skoledagen kan indbygge små korte forløb, der styrker elevernes opmærksomhed på krop, følelser, tanker og sanser. Et kapitel fokuserer på, hvordan oplevelser i naturen kan stimulere børns sanser, et andet handler om nærværende undervisning i musik.

Er det ikke bare en ny pædagogisk grille? Nej. Forfatterne har prøvet alle øvelser på egen krop, og de har års erfaringer med, hvordan det systematiske arbejde med nærvær får betydning både for den enkelte elev og for fællesskabet. Bogen er konkret, iderig og lige til at gå til for den interesserede praktiker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ