1 (foto: Helene Bagger)

Andrea Thygesen

Publiceret Senest opdateret
2
3
4
5
6
7

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Andrea Thygesen er 32 år og bor i København om sommeren, i Thailand om vinteren - og skal snart hjem til Aarhus.

Uddannelse:

Læreruddannet fra Århus Dag- og Aftenseminarium 2003 med linjefagene dansk og matematik, engelsk og hjemkundskab.

Arbejdsplads:

Lanta Sanuk School på Koh Lanta i Sydthailand. Orlov fra Kragelundskolen i Aarhus.

To vintre i træk har Andrea Thygesen lagt den sure danske vinter bag sig og rejst til ferieøen Koh Lanta, hvor hun underviser på en dansk/svensk skole for børn på langtidsferie. »De går ikke glip af noget - tværtimod«, siger hun om børnene, der bliver taget ud af deres danske folkeskole for at være sammen med familien i varmen i en til tre måneder. Andrea Thygesen underviser op til ti danske børn fra 0.-6. klasse med udgangspunkt i deres medbragte skolebøger. Undervisningen er individuel, men med fælles morgensamling, fælles idræt på stranden og fælles undervisning i thailandsk sprog og kultur.

Mit arbejde lige nu:

Det, der optager mig, er at udnytte muligheden for at arbejde så koncentreret, fordi jeg har så få børn - det er helt vildt, så meget man kan nå.

Mit arbejde om fem år:

Om fem år er jeg stadig lærer. Og jeg håber også, at jeg kan bevare kontakten til skolen her - men det er svært at kombinere med jobbet hjemme.

Efteruddannelse:

Har ikke fået nogen særlig efteruddannelse.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Det er fantastisk at arbejde her. Børnene er glade, og forældrene kommer glade og afleverer dem om morgenen og henter dem glade igen om eftermiddagen. Man har en meget tættere kontakt med forældrene end normalt.

2. Når jeg er træt, går jeg ned på stranden og får massage eller lægger mig i en hængekøje med en drink.

3. Jeg arbejder 40 timer om ugen - men i de 13 uger, jeg er her, skal jeg ikke lave mad eller gøre rent. Jeg sætter mig bare på en strandrestaurant, og om aftenen spiser jeg aftensmad med udsigt til solnedgangen.

4. Jeg bor i en strandbungalow. Knallerten og min gode veninde Thea Lundstrøm er helt uundværlige, når jeg er på Koh Lanta.

5. Jeg har fem bikinier med hjemmefra - her kan man kun købe størrelse 34!

6. Jeg læser alle de bøger, jeg kan bytte mig til, og får læst alt muligt forskelligt både på dansk, svensk og engelsk.

7. Min lille computer kan jeg ikke undvære - det er på den, jeg holder kontakt med dem derhjemme.

Powered by Labrador CMS