Forskning Læsning
0   532

DPU-forskere bag ny metode i børns sproglæring

En forskningsenhed på DPU har sammen med kolleger i syv andre lande udviklet en nye dokumentationsmetode, Sproghistorier, til at dokumentere børns sproglige udvikling på tværs af børnehave og indskoling.

"Sproghistorier har vist sig at være et brugbart værktøj på tværs af børnehave, sfo og indskoling. I børnehave og sfo har pædagogerne især brugt værktøjet til mere systematisk at 'få øje på' det store potentiale for sproglig udvikling der findes i børnehavens hverdag og traditioner. I indskolingen viser erfaringer med metoden, at den kan fungere som et supplement til de eksisterende test- og dokumentationsformer. En sproghistorie kan f.eks. være et udgangspunkt for en skole/hjem-samtale, eller fungere som materiale til en klasse- eller elevportfolio", siger ph.d.-stipendiat Anders Skriver Jensen.

"Sproghistorier som dokumentationsmetode fungerer ikke som en motorvej mod bedre individuelle præstationer i læsning, men den kan inspirere voksne på begge sider af skolestarten til at se nye perspektiver i det pædagogiske arbejde med sprog/skriftsprog, også som et samarbejdstema på tværs af børnehave, sfo og indskoling".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt