Et privilegium

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

er det at få lov til at skrive sidste NETopNU i dette årtusinde. Hvem ved, om der overhovedet bliver flere NETopNU'er?

Hvis ikke, har det imidlertid ikke noget med årtusindeskiftet at gøre. Årtusindeskiftet er bare et vilkårligt udtryk for den måde, vi måler tiden ud på, og egentlig indtræder det først næste år. Der var jo ikke noget år 0.

Jesu fødselsår blev sat til år et - og vi har ikke engang styr på, hvornår det var. Det blev først fastlagt fire århundreder senere, og de historiske kilder kan ikke få hverken kong Herodes eller kejser Augustus til at passe i regnestykket.

Faktisk blev den historiske Jesus antagelig født mellem fire og ni år før år et. Så hvis fødslen er udgangspunkt, har vi passeret årtusindeskiftet.

But who cares? Festligt skal det nok blive for de tusinder, der er på arbejde på grund af nullerne - men forhåbentlig også for os andre.

Sjovt bliver det sikkert også for besætningen på det enlige SAS-fly, som er i luften - testflyvning sjovt nok - på det tidspunkt. Men de skåler næppe i champagne.

Det er så mit stilfærdige håb, at Ignalina og det militære isenkram ikke vil bidrage til fyrværkeriet den aften på grund af det med nullerne.

Jeg håber heller ikke, at nogen af de andre grimme 00-scenarier indtræder. Faktisk håber jeg, at der transmitteres koncert fra Wien og styrtløb fra Garmisch-Partenkirchen as usual - mens vi går og kommer os.