Statsforlig forringer tjenestemænds vilkår

Tjenestemænd, som er født i 1959 eller senere, og som vælger at gå på førtidspension, kan fra 2019, kan se frem til store forringelser af pensionen. Vælger man derimod at vente med at gå på pension, til man fylder 62, er forringelserne minimale.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvis man vælger at gå på førtidspension, så vil man mærke en forringelse", siger Anders Bondo Christensen, efter at man lørdag aften sluttede over 50 timers forhandlinger om overenskomstvilkårene for de statsligt ansatte.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede ved velfærdsforliget i 2006, at førtidspensionsfradraget for tjenestemænd skulle hæves. Førtidspensionsfradraget for tjenestemænd betyder, at der bliver trukket en procentdel af pensionen, hvis man vælger at gå på pension før pensionsalderen. Hvis man vælger at gå som 60-årig, er der indtil nu blevet trukket 10 procent. Men det stiger nu til 17 procent.

"Med aftalen får vi modereret de massive forringelser for tjenestemændene, som velfærdsforliget ellers havde lagt op til. Vælger man at gå som 62-årig eller senere, er der en meget lille stigning. Jeg er overbevist om, at vi havde fået et langt dårligere resultat, hvis vi havde overladt til Folketinget at lovgive om det", siger Anders Bondo.

Overenskomstkontoret i DLF regner med, at de nye regler kommer til at ramme omkring 4000-5000 af DLF's medlemmer.

Formand for DLF Anders Bondo forhandlede på vegne af Skaf, der er forhandlingsfællesskabet mellem Lærernes Centralorganisation og CO10. CO10 er en central forhandlingsorganisation for flere faglige organisationer som alle har medlemmer ansat inden for eller pensioneret fra stillinger på statens område.

Powered by Labrador CMS