Pension
0   445

Statsforlig forringer tjenestemænds vilkår

Tjenestemænd, som er født i 1959 eller senere, og som vælger at gå på førtidspension, kan fra 2019, kan se frem til store forringelser af pensionen. Vælger man derimod at vente med at gå på pension, til man fylder 62, er forringelserne minimale.

"Hvis man vælger at gå på førtidspension, så vil man mærke en forringelse", siger Anders Bondo Christensen, efter at man lørdag aften sluttede over 50 timers forhandlinger om overenskomstvilkårene for de statsligt ansatte.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede ved velfærdsforliget i 2006, at førtidspensionsfradraget for tjenestemænd skulle hæves. Førtidspensionsfradraget for tjenestemænd betyder, at der bliver trukket en procentdel af pensionen, hvis man vælger at gå på pension før pensionsalderen. Hvis man vælger at gå som 60-årig, er der indtil nu blevet trukket 10 procent. Men det stiger nu til 17 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

"Med aftalen får vi modereret de massive forringelser for tjenestemændene, som velfærdsforliget ellers havde lagt op til. Vælger man at gå som 62-årig eller senere, er der en meget lille stigning. Jeg er overbevist om, at vi havde fået et langt dårligere resultat, hvis vi havde overladt til Folketinget at lovgive om det", siger Anders Bondo.

Overenskomstkontoret i DLF regner med, at de nye regler kommer til at ramme omkring 4000-5000 af DLF's medlemmer.

Formand for DLF Anders Bondo forhandlede på vegne af Skaf, der er forhandlingsfællesskabet mellem Lærernes Centralorganisation og CO10. CO10 er en central forhandlingsorganisation for flere faglige organisationer som alle har medlemmer ansat inden for eller pensioneret fra stillinger på statens område.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
624 andre er allerede tilmeldt