Elever vil ­offentliggøre stile

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når eleverne i de tre 8.-klasser på Blåbjerggårdskolen i Esbjerg afleverer deres skriftlige opgaver, er det kun en enkelt eller to lærere, der får dem læst. Det vil de gerne lave om på. En blog på nettet skal frem mod maj forsøge at lokke op mod 10.000 læsere forbi. Sådan lyder målet. Lærer Jesper Hjuler håber på, at klasserne vil føle ejerskab over projektet.

Hvorfor har I startet den her blog?

»Eleverne har givet udtryk for, at de synes, det er synd, at det kun er klassens lærere, der læser deres stile, når de selv synes, de indeholder rigtig gode budskaber. Derfor har vi i forbindelse med et undervisningsforløb om medier skabt en blog, hvor eleverne kan offentliggøre deres afleveringer og debattere helt frit«.

Hvordan vil I få besøgende på bloggen?

»Vi skal ud og reklamere for elevernes produktioner, og her handler det om at bruge deres netværk. De er jo meget større, end vi lige regner med. Derfor skal eleverne opfordre deres venner på Facebook til at besøge bloggen, når de lægger deres ting op. Og de skal også opfordre dem til at kommentere på dem«.

Hvordan tror du, eleverne vil reagere på kommentarer fra andre?

»Indtil videre har de jo kun været vant til feedback fra deres lærere, men vi har brugt meget tid på at tale om etik. De skal være ambassadører for en pæn tone, og eleverne skal lære det her med, at når de én gang offentliggør noget på nettet, så er det tilgængeligt for alle. Derfor kan de ting, en elev siger til en klassekammerat i sjov, se helt anderledes ud på tryk«.

abr@dlf.org

I fredags blev bloggen åbnet officielt. Du kan besøge den på 8klblaabjerggaardskolen.wordpress.com/