Debat

Gul fagforening – nej tak

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 2 spørger Torben Mikkelsen, hvornår kontingentet bliver sat ned. Han og hans kolleger mener, at DLF er for dyr, og han truer med at flytte over i en »gul« fagforening.

Til alle, der måtte overveje at forlade DLF til fordel for en »gul«, vil jeg sige: Lad være!

Jeg har været medlem af Krifa. Både som lønmodtager og dernæst som ledig oplevede jeg den som noget af det mest fagligt inkompetente, jeg nogensinde har mødt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man betaler 601 kroner i samlet kontingent per måned. For de penge får du noget nær ingenting. Deres massive reklamer kører på, at de er billige, såkaldt tværpolitiske og i det hele taget favner bredt.

Det, du får for et billigt kontingent, er tilsvarende discount-agtigt. Nogle eksempler:

De har total mangel på kendskab til udviklingen inden for de enkelte fagområder, især lærernes - både med hensyn til løn, arbejdsmiljø og jobmuligheder. Her skal du altså kunne klare dig selv.

Al administration er generelt præget af fejl i en grad, jeg aldrig har oplevet magen til andetsteds.

De går ind for afskaffelse af efterlønnen (udfasning). Resultat: flere medlemmer forlader Krifa. Du kan læse om Krifa-ledelsens holdning på deres blog. Gør det, inden du beslutter dig.

Jeg fik nok og er netop overflyttet til DLF. Har fået dejlig ro i maven ved at være vendt tilbage til en fagforening, der varetager mine interesser/vilkår, ikke arbejdsgiverens/regeringens.

Det lyder tillokkende at slippe billigere i kontingent, men tænk dig om. Har du nogensinde set en »gul« fagforenings-formand tale sine medlemmers sag i medierne? Der er meget langt imellem.