Debat

Medlemskab eller hvad

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skuffet over DLF's svævende seniorpolitik og manglende hjælp ved pensionering udmelder et medlem i Folkeskolen nummer 45 sig af DLF, idet hun samtidig efterlyser gode grunde til at blive.

Dem kender formanden tilsyneladende ikke. I hvert fald henholder hun sig i svaret hovedsagelig til modtagelse af Folkeskolen plus eventuelt kredsblad, eventuelt pensionistarrangementer i kredsen, eventuelt mulighed for deltagelse i pensionistkurser, eventuelt mulighed for at leje et sommerhus. At de to sidste muligheder er yderst sparsomme i forhold til et pensionistantal på 11.000-12.000, uddybes ikke.

Ligesom muligheden for at søge økonomisk bistand til rekreationsophold er disse 'frysegoder' også ret ligegyldige, nærmest et alternativ til menighedsplejens årlige juletræ.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi pensionister har brug for en fagforening, hvor man har stemmeret og er valgbar, og som 'forhandler dine pensionsforhold og giver dig råd og vejledning om dine forhold som pensioneret fra en stilling i folkeskolen'. Citat direkte fra Danmarks Lærerforenings lærerkalender 1999-2000, side 10.

Det ville faktisk være praktisk, om disse bevingede ord hyppigt var i formandens tanker.

Birgit Fischer Jensen

Hørsholm

Svar

Medlemmerne af foreningens fraktion 4, pensionisterne, er både valgbare og stemmeberettigede ved valgene til hovedstyrelse og ved valg af kongresdelegerede. De kongresdelegerede fra fraktion 4 er således med til at tegne foreningens politik, også når det gælder pensionsforhold. På den netop afholdte kongres har foreningen vedtaget et princip- og arbejdsprogram, der blandt andet fastlægger foreningens politik vedrørende pensionsforhold og seniorpolitik. Ydermere har fraktion 4 to repræsentanter i hovedstyrelsen. De er med deres indsats med til at sikre, at jeg nok skal have de bevingede ord fra foreningens kalender med i mine tanker.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF