Anmeldelse Indskoling
0   152

Klovnerier med klokken

Klovnerier med klokken

Fakta


Titel
Klovnerier med klokken

ISBN
9788702075649

Pris
498,75 kroner

Sider
114 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Denne bog er tænkt som et supplerende materiale til undervisning i indskolingen, og som der står på bagsiden af bogen, drejer det sig om arbejdet med tidsbegrebet og klokken.

Artiklen fortsætter under banneret

Forfatterne indleder med en lærervejledning, hvor de udfolder deres ideer og tanker bag materialet, og ellers består bogen af kopisider med opgaver og spil, hvor børn på forskellig vis udfordres i at læse og forstå klokken og lærer at beregne tidsforskelle.

Der er progression og stor forskel på sværhedsgraden i opgaverne; nogle handler ret og slet om at kende klokken, og andre er mere matematisk udfordrende som at beregne tiden i en køreplan. Kopisiderne er i lækkert layout, der kalder på spidse farveblyanter.

Man kan lægge både en objektiv betragtning og en subjektiv oplevelses betragtning på tid, og størsteparten af opgaverne fokuserer klart på den objektive betragtning. Selv om der i lærervejledningen skitseres en ide, hvor børnene vil opleve, at tid er relativ, at ventetid kan være lang, så savner jeg flere af den slags oplevelsesorienterede ideer. Et par historier om tid, et par digte og et par sange ville efter min mening kvalificere den gode ide yderligere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ