Debat
0   173

Til hvem skal jeg sende mit cv?

Da jeg begyndte på læreruddannelsen for snart fire år siden, var det et sikkert valg. Jeg var for det første ret sikker på, at det var en uddannelse, jeg have lyst til. Det var ikke mindst et sikkert valg, fordi samfundet kørte i højeste gear, uddannelse kunne vi ikke få nok af, og alle talte om mangel på kvalificeret arbejdskraft på skolerne. De store årgange stod og står stadig for at gå på velfortjent efterløn og pension. Derfor tegnede fremtiden lys og let. Jobbet stod og ventede på mig, når eksamenspapirerne lå i lommen.

En undersøgelse i Politiken den 17. januar ser dog anderledes dyster ud: 81 procent af adspurgte skoleledere siger, at de er blevet pålagt besparelser næste år, og for flertallet af dem betyder det færre lærere med fyringer og stillingsnedlæggelser til følge. I min hjemkommune, Roskilde, hvor jeg tænkte at søge job, er det netop situationen. Kommunen skal spare 42 lærerstillinger væk næste år, hvilket i snit betyder to stillinger på hver skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har længe haft planlagt at skrive og sende mit cv ud allerede nu, så skolelederne har chance for at dække den naturlige afgang for det kommende skole år. Cv'et indeholder en beskrivelse af, hvad min uddannelse har givet mig. Tre fag, forskellige kurser og forløb om skolen, praktikforløb på hver årgang. Men hvor skal jeg og alle mine medstuderende sende vores cv hen? Jeg vil gerne rette det spørgsmål direkte til de politikere, der er ansvarlige for at hive tæppet væk under deres egne fine ord om verdens bedste folkeskole. Hvor skal vi sende vores cv hen? Til arbejdsløshedskassen eller skolerne?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ