Debat

Til hvem skal jeg sende mit cv?

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da jeg begyndte på læreruddannelsen for snart fire år siden, var det et sikkert valg. Jeg var for det første ret sikker på, at det var en uddannelse, jeg have lyst til. Det var ikke mindst et sikkert valg, fordi samfundet kørte i højeste gear, uddannelse kunne vi ikke få nok af, og alle talte om mangel på kvalificeret arbejdskraft på skolerne. De store årgange stod og står stadig for at gå på velfortjent efterløn og pension. Derfor tegnede fremtiden lys og let. Jobbet stod og ventede på mig, når eksamenspapirerne lå i lommen.

En undersøgelse i Politiken den 17. januar ser dog anderledes dyster ud: 81 procent af adspurgte skoleledere siger, at de er blevet pålagt besparelser næste år, og for flertallet af dem betyder det færre lærere med fyringer og stillingsnedlæggelser til følge. I min hjemkommune, Roskilde, hvor jeg tænkte at søge job, er det netop situationen. Kommunen skal spare 42 lærerstillinger væk næste år, hvilket i snit betyder to stillinger på hver skole.

Jeg har længe haft planlagt at skrive og sende mit cv ud allerede nu, så skolelederne har chance for at dække den naturlige afgang for det kommende skole år. Cv'et indeholder en beskrivelse af, hvad min uddannelse har givet mig. Tre fag, forskellige kurser og forløb om skolen, praktikforløb på hver årgang. Men hvor skal jeg og alle mine medstuderende sende vores cv hen? Jeg vil gerne rette det spørgsmål direkte til de politikere, der er ansvarlige for at hive tæppet væk under deres egne fine ord om verdens bedste folkeskole. Hvor skal vi sende vores cv hen? Til arbejdsløshedskassen eller skolerne?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS