Anmeldelse Tysk
0   196

Vier Freunde - Abendteuer in München

Vier Freunde - Abendteuer in München

Fakta


Titel
Vier Freunde - Abendteuer in München

Forfatter
Elsegret Ruge

ISBN
9788723907332

Pris
129 kroner

Sider
72 sider

Serie
Teen Readers

Type
Bog

Forlag
Alinea

Ina og hendes bror Tim fra Kiel skal sammen med deres venner Niko og hans søster Sarah fra Hamburg på ferie hos Nikos og Sarahs tante og onkel i München. Børnene er henholdsvis 14, 11, 16 og 13 år gamle.

Artiklen fortsætter under banneret

De rejser sammen med toget fra Hamburg til München, hvor de bliver modtaget af tanten og onklen på banegården. Forude venter dem mange gode og spændende oplevelser i byen. I ugens løb besøger de Münchens vartegn Das Deutsche Museum, hvor der er udstillet en Stradivari-violin til en værdi af to millioner euro. Undervejs får Niko en ide, som han hemmeligholder et godt stykke tid, hvilket øger bogens spænding betydeligt.

Handlingens højdepunkt tager udgangspunkt i, at børnene uden tilladelse er gået på opdagelse, mens de er til familiefødselsdag. Pludselig erfarer de fire venner, at fem indbrudstyve er ved at stjæle den udstillede violin. Niko ringer til politiet, som fanger tyvene. Efterfølgende bliver børnene udråbt som helte og belønnet.

Udvalgte gloser er forklaret på tysk; der er desuden formuleret indholdsspørgsmål til de 19 kapitler, øvelsesforslag for eksempel med fokus på ordforrådstilegnelse og Landeskundeinformationer, forslag til rollespil med afsæt i udvalgte situationer i romanen, forskellige ja/nej-opgaver og ordsalatopgaver i givne sætninger.

Romanen er skrevet i et godt og afvekslende sprog og er primært velegnet til oplevelseslæsning fra midten af 8. klasse og i 9. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt