Kulturpiloter på Amager

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Projekt Børnekulturpilot hedder et projekt, der skal fremme adgangen til kunst og kultur for børn i Urbanplanen på Amager - et boligområde med almene boliger, der huser cirka 2.400 børn og unge fordelt på 60 forskellige nationaliteter. Projektet består af en række kulturarrangementer for børn, og samtidig har en gruppe børn mulighed for en gang om ugen at gå til kultur, ligesom man kan gå til fodbold, forklarer projektleder Ruth Lerche.

Hvad er en børnekulturpilot?

»Det er et barn, der går til kultur og derved får en bred kulturel bagage. Samtidig er en børnekulturpilot medskaber af kulturelle arrangementer for andre børn«.

Hvordan går man til kultur?

»Fokus ligger på børnenes egne idéer og forslag til kulturelle arrangementer for andre børn. Børnene undervises og støttes af kulturmedarbejdere, lærere og kunstnere i processen fra idé over formidling til og med afvikling. Samtidig får de en masse kulturelle oplevelser, blandt andet i mødet med meget forskellige og inspirerende kunstnere og de etablerede kunst- og kulturinstitutioner«.

Kan man blive god til kultur?

»Man kan få en dybere kulturel forståelse, et bredere syn på kunst, mærke, hvad kunst kan, og så kan man selvfølgelig blive bedre til at iværksætte kulturelle arrangementer. Ideerne får mere højde. I starten var det meget simpelt. En tur i skøjtehallen eller lignende. Men efterhånden er det blevet meget mere kreativt, og børnene ser sig selv og deres handlemuligheder i et helt andet lys. De bliver aktive medborgere i børnehøjde, som kan formidle kunst og kulturelle oplevelser til andre børn«.

abr@dlf.org