Debat

Verdens bedste folkeskole kræver verdens bedste læreruddannelse!

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen er og vil til alle tider være til debat. Alle kan forholde sig til dens virke, og sammen kan vi, selv politikere på tværs af partier, blive enige om, at Danmark skal have en folkeskole i verdensklasse.

Verdens bedste læreruddannelse fører formentlig til verdens bedste lærere. Men vi, som lærerstuderende på Læreruddannelsen Zahle og vores kompetente undervisere, undrer os over, om nedskæringer og besparelser gavner udviklingen af læreruddannelsen.

Professionshøjskolerne er blevet pålagt at spare 160 millioner kroner i regnskabsåret 2011.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Zahle alene skal spare 4,8 millioner kroner. Dette får betydning for både undervisere, studerende og andre medarbejdere.

En del af det at blive en god lærer kræver en solid grunduddannelse med høj faglighed og stor pædagogisk indsigt, hvilket Zahle indtil videre har formået at tilbyde. Desværre er vi fra politisk side blevet beskåret i vejlednings- og undervisningstimerne, og flere undervisere er blevet varslet afskediget til sommer. Dette kommer til at gå ud over vejledningstiden både i plenum og individuelt. Denne vejledning er central for de studerende, da det er her, de reflekterer og får afklaring. Derudover vil besparelserne få indvirkning på de studerendes didaktiske og pædagogiske kompetencer.

Vi stræber efter at blive verdens bedste folkeskolelærere og drømmer om at gøre vores elever til de bedste, men for os kan det være svært at se, hvordan dette skal lykkes med de prioriteringer, som politikerne lægger for dagen!

Forkortet af redaktionen