Forskning Læreruddannelsen
0   379

Studerende får indblik i skolens hverdag

Læreruddannelsen i Århus har indgået en treårig partnerskabsaftale med en gruppe af skoler fra fem kommuner for at skabe et bedre samarbejde mellem praksis og uddannelsen. De studerende bliver knyttet til en praktikskole gennem et helt studieår og deltager i arbejdet på skolen med andre læreropgaver og udviklingsopgaver, for eksempel om mobning. Rapporten »Nye former for samspil mellem uddannelsesområdet og praksisfeltet« har set på partnerskabsaftaler på en række forskellige uddannelsesinstitutioner. Den fortæller, at det er en klar gevinst for de studerende, at de får en fast tilknytning, fordi de får indblik i skolens hverdag. De får også mulighed for at få flere perspektiver på de emner, de arbejder med, fordi uddannelsen og skolerne arbejder sammen. En barriere for modellen er, at det er et stort organisatorisk arbejde, og det er svært at finde den fornødne tid.

Rapporten »Nye former for samspil mellem uddannelsesområdet og praksisfeltet« kan hentes på Teori- og Metodecentrets hjemmeside teoriogmetode.dk

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
478 andre er allerede tilmeldt

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
252 andre er allerede tilmeldt