Natur/teknologi
0   3

Elever vinder lydkonkurrence i Forskningens Døgn

To 5.-klasser fra Hurup Skole er landets bedste til at optage lyde i Forskningens Døgns store skolekonkurrence Tæt på Lyd.

 

Eleverne har den seneste måned været på lydjagt i Hurup og omegn, hvor de på deres mobiltelefoner har de optaget lyde af blæst, fuglekvidder og togtrafik til forskningsprojektet 'Lyden af Danmark', skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

De to 5.-klasser vandt, fordi de har optaget mest lyd. Præmien er en workshop og koncert på deres skole med trommeslager og lydekspert Kalle Mathiesen, kendt fra Kalles Danmarkstur og Kalles Worldtour.

Eleverne har med deres bidrag i skolekonkurrencen hjulpet forskningsprojektet 'Lyden af Danmark' godt på vej, siger vicedirektør Niels Christian Beier, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, der arrangerer Forskningens Døgn:

Artiklen fortsætter under banneret

"Stort tillykke til vinderne. Det er rigtig godt gået af eleverne fra Hurup. De har arbejdet som forskere; hvor de har været nysgerrige, systematiske og gode til at beskrive det, de undersøger. Det er fantastisk, at så mange entusiastiske elever har lavet forskellige lydoptagelser og dermed været med til at sætte Lyden af Danmark-projektet i gang. Deres lydoptagelser bidrager til projektet og hjælper forskerne, der arbejder med at gøre os klogere på lydenes effekter på vores samfund".

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.533 andre er allerede tilmeldt