Blog
0   2

Når det hele går i fisk – teori og praktik

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Her er lidt til inspiration. I tre undervisning gange har 6. klasserne arbejdet med fisk.

1. Undervisningsgang.

Ud fra Gocook 100% bogen til madkundskab lavede jeg en række spørgsmål, hvor eleverne skulle svare på f.eks. forskellige typer af fisk, hygiejne, bæredygtighed. De skulle finde fisk og viden enten i bogen eller på nettet og printe, klippe, klistre på en planche. Egentlig synes jeg plancher er lidt gammeldags og kedelige, men lige til dette emne og denne fremlæggelse var det godt. De havde kun én gang til det, men det kunne nemt være tilrettelagt med to teori gange, hvor eleverne var kommet mere i dybden med emnet.

2. Undervisningsgang.

Eleverne skulle i grupper finde en opskrift med frisk ørred. Jeg ville gerne have dem til at læse flere opskrifter igennem og derefter vælge og sætte det sammen, som de bedst kan lide og ud fra den viden, de har om smag og struktur. Det er stadig meget svært for dem. Men de gør et godt forsøg.

Artiklen fortsætter under banneret

De skulle halvere opskriften, printe den ud, og jeg skulle godkende den. De skulle bl.a. huske tilbehør.

Når eleverne var færdige med deres opskrift, skulle de gå i køkkenet og lave 100% min egen makrelsalat. Jeg havde købt røgede makrel, og de fulgte oplægget i Gocook bogen. Det kom der en masse fine pindemadder ud af.

 

3. Undervisningsgang.

Jeg fik helt friske ørreder fra et dambrug. Eleverne skulle selv gøre fisken ren. Vi så på øjenlinser, hjerte og det lag fedt, der ligger i bugen, fordi fisk, der lever i et dambrug, ikke får motion nok – det er jo tankevækkende.

Derefter tilberedte grupperne deres egen ret, som blev præsenteret for resten af klassen og alle fik lov til at smage og kommentere.

Og det var ikke så ringe endda

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
735 andre er allerede tilmeldt