Debat

Forslag - privatøkonomi på skoleskemaet

Privatøkonomi bør være en del af skoleskemaet. Basal undervisning i forskudsopgørelse, årsopgørelse, moms/skat, aktier, fradrag, opsparing, ÅOP, budget m.m.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kviklånsselskaberne vinder frem, og det lader ikke til, at det er på tegnebrættet, at der skal lovgives imod høje renter og umulige tilbagebetalingsbetingelser.

Jeg foreslår derfor, at man smider privatøkonomi på skoleskemaet. Det kunne eventuelt kombineres med matematik, hvor der er et naturligt overlap.

Jeg tænker emner som ÅOP, årsopgørelse, fradrag og afgifter generelt. Her kunne samfundsfag ligeledes indarbejdes, så man får en overordnet forståelse for, hvordan samfundet og privatøkonomi hænger sammen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Samtidig kan man lære eleverne omkring budgetter, så man får et godt grundlag for sit fremtidige arbejdsliv.

Forslag, kommentarer og kritik modtages gerne.

Med venlig 

Frederik Storm