Blog
5   6

Vi træder mere varsomt på sidste skoledag. Hvad er der sket?

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er det i morgen, at slaget på sidste skoledag skal stå, og igen har vi været ude og vurdere videoer, shows og eventuelle nomineringer, så vi kan stå inde for indholdet. Vi er blevet mere forsigtige med årene.

Vi har været på igen i dag. Vi har set videoer igennem, vi har vurderet, diskuteret, grinet og blevet upopulære. Alt sammen i fast del af dagene op til sidste skoledag.

Hos os er vi fast to lærere, der bedømmer videoer og shows, hvilket over år mest er blevet begrænset til videoer. Nomineringer har vi for længst forbudt, så de er ikke aktuelle.

Vi må også år efter år konstatere, at vores grænser internt i udskolingslærergruppen er vidt forskellige, og at eleverne har et klart billede af, hvem de skal spørge om tilladelse til videoindhold. Hvis mor siger nej, kan det være far siger ja. Vi gør det også klart for niendeklasserne, at de forlader skolen, men vi bliver, og derfor er det på ingen måde ligegyldig, hvordan vi bliver parodieret og fremvist for resten af skolen.

Ingen druk og sex

Artiklen fortsætter under banneret

Vores niendeklasser har et godt sammenhold både i og uden for skolen, og når vi ser de forskellige videoer, er billeder af mere eller mindre stangstive unge mennesker et almindeligt billede, men de bliver redigeret fra, fordi vi ikke kan vise den slags på skolen, hvor en hel del små elever skal se videoerne på storskærm.

Indhold med seksuelle under- eller overtoner ryger på stedet. Der er ikke så meget at diskutere, men derfor kan man stadig komme i tvivl som lærer. Er vi blevet for forsigtige af frygt for at træde andre over tæerne? Der er ingen tvivl om, at vi tillod nogle andre ting for ti år siden, end vi gør i dag. Jeg kan bare ikke helt pege på, hvad der er sket. Måske er vi uforvarende blevet præget af den generelle frygt for at krænke Gud og hver mand? Eller også er vi bare blevet ældre, hvilket jo er helt utænkeligt. Samtidig er der sket en del med ungdomskulturen, og sex er blevet væsentlig mere eksplicit, end tidligere.

Man bliver ikke ubetinget populær, når man blander sig, men det er en del af gamet. Det tager vi på os, og så er vi ellers klar til vandkampen i morgen.

Rigtig god sidste skoledag derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.251 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.932 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.791 andre er allerede tilmeldt