Blog
0   15

Sæt klima på skoleskemaet!

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg bliver ret irriteret, når de voksne siger, at det er os unge, der skal redde klimaet. Sådan skriver 13-årige Mathilde Boserup Lerche i en artikel i Politiken. Jeg mødte Mathilde til et event, hvor hun debatterede med CONCITOS frivillige klimaambassadører, omkring hvad ungdommen gerne vil undervises i. Jeg har ladet Mathilde gæsteblogge om netop dette emne, og hun siger klart og tydeligt: Sæt klima på skoleskemaet!

Herfra er det 13-årige Mathilde Boserup Lerche, som har overtaget tasterne.

Sæt klima på skoleskemaet!

Jeg synes, klima skal på skoleskemaet. Jeg synes, fremtiden skal på skoleskemaet.  Jeg er en 13-årig pige, som er frustreret over, hvor lidt mine klassekammerater ved om klimaet og klimaforandringer, og det gør mig trist, at de ikke reagerer på  at deres fremtid forsvinder for øjnene af dem. Det er meget vigtigt for mig, at mine klassekammerater og jeg får klimaet på skoleskemaet. Jeg vil nemlig gerne lære mere om de problemer, vi står overfor, og hvordan vi kan tackle dem. 

Jeg synes i hele taget, at der burde bruges flere kræfter på at gøre skolerne grønnere, det ville give rigtig god mening at gøre det sted, hvor børn og unge gør sig klar til fremtiden, til fremtiden. 

Artiklen fortsætter under banneret

Fremtiden er grøn. Fremtiden er uden ligegyldige plastikmapper, som har en utrolig evne til altid at forsvinde. Fremtiden er også uden overfyldte parkeringspladser om morgenen uden for skolen. Fremtiden er uden engangsservice, fordi det ”lige er lidt nemmere” end at skulle vaske op. 

Jeg tror ikke, det er så svært at gøre skolen grøn, og det kan også nemt gøres sjovt. Hvad med cykelkampagner med præmier, eller ”hvem-kan-være-mest-grøn” konkurrencer?

Og hvorfor laver man ikke udelukkende klimavenlig mad i madkundskab? Hvorfor overhovedet spilde tid på at lave lasagne med oksekød, der belaster klimaet, når man kan lave lasagne med lækre grøntsager i sæson? Det ville også være fedt med emneuger med grønt fokus. Vi unge og børn har heller ikke brug for en masse timer på vores stol, hvor vi får fortalt om den dystopiske fremtid, vi går i møde. Næ, vi har brug for håb og at opleve klimaløsninger på egen krop. Ud i naturen, ud at opleve. Og helt ærligt, der er ingen grund til ikke at få klimaet på skoleskemaet. Klimaundervisning er matematik, biologi, geografi, fysik, madkundskab, innovation, nytænkning, håndværk og design – der findes endda litteratur om klimaløsninger. Der er ingen undskyldninger!

Bedste hilsener Mathilde

 

Du kan læse Mathildes artikel fra Politiken her: https://politiken.dk/debat/art6962503/Jeg-bliver-ret-irriteret-n%C3%A5r-de-voksne-siger-at-det-er-os-unge-der-skal-redde-klimaet

 

Er du nysgerrig på hvad Klimaambassaden er for noget kan du læse mere her: 

https://concito.dk/klimaambassaden 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.706 andre er allerede tilmeldt