Blog
0   4

Twinning – sundhed på tværs af landegrænser

Abonner på nyt om Kost, motion og sundhed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Få ideer ved at samarbejde med en anden skole/klasse om sundhedsundervisningen. Lad der opstå undren over andre kulturer og andre måder at gribe sundhed an på. Få en twinning-klasse i udlandet – nu er det ganske let at få en kontakt formidlet.

Seks elever fra 7. klasse på Sønder Otting Skole ved Haderslev er netop rejst til Spanien for at udbrede kendskabet til skolens særlige sundhedskoncept, der skaber mere bevægelse i og uden for skolen. Det startede med en mailkorrespondance som twinning, men har udviklet sig til det foreløbige højdepunkt, hvor både det spanske undervisningsministerium og samarbejdsskolen inviterede de danske unge på besøg.

Hvad er Twinning?

"Twinning" giver mulighed for at koble en klasse eller en skole sammen med en udenlandsk partner. På denne måde kan man dele ideer og god praksis og samtidig som bonus få sprog og andre kulturer direkte ind i klassen. Ordningen kaldes twinning for at signalere, at man får en ”tvilling” at udveksle med. Kontakten foregår normalt på mail som en start, og så kan det udvikle sig derfra med telefon, skype, facebook eller andet.

Hvad du ønsker, skal du få...

Artiklen fortsætter under banneret

Netværket af sundhedsfremmende skoler, SHE (Schools for Health in Europe Network Foundation) står for at finde gode match for dem, som vil twinne. P.t. er 31 lande tilknyttet SHE, og twinning er et af de tiltag, SHE gerne vil fremme. Lærer og videncenterchef Børge Koch fra videncenter KOSMOS er dansk koordinator og sørger for kontakt til den type klasse/skole, man ønsker sig. Man kan ønske sig et bestemt land eller et bestemt sprog, særlige interesser/emner eller en klasse i bestemt aldersgruppe. Når man har fået kontakten til interesseret skole, aftaler man selv indhold og form med læreren fra tvillingeklassen.

Twinning i praksis

Kontakten starter med lærere eller pædagoger, der mailer sammen om interesser og muligheder. Måske dækker dette de behov, man har, men hvis matchet er godt, er det muligt at fortsætte med at udveksle undervisnings- og aktivitetsideer over mail eller skype, eller eleverne kan skype, sende fotos og lave plancher til hinanden.  Børnene kan også arbejde sammen på mere direkte ved at udføre opgaver eller drøftelser sammen via skype.

Sundhed er omdrejningspunktet, og det kan for eksempel handle om bevægelse, mad, livsstil, skærmvaner, trivsel, levevilkår, mindfulness eller bæredygtigheds betydning for sundhed. Valget er op til undervisere og børn i de to twinningklasser.

Find din twinning partner

Kontakt Børge Koch eller dette blogindlægs forfatter Ulla Pedersen, hvis I vil høre mere og/eller vil have formidlet en kontakt. Vi håber på mange interesserede klasser, derhenvender sig.

Læs mere

Se, hvilke lande der er med i SHE.

Se SHEs brochure om twinning (engelsk).


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt