Debat
0   8

Jubel eller pinlig tavshed

Det skal være legalt, at være nysgerrig, genert og bramfri når det gælder kroppens udvikling.

Jubel eller pinlig tavshed

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg har fået hår på den", bralrer en af mine elever op i 4. klasse. "Det er godt Adel, men det skal vi ikke snakke om nu", siger jeg. Imens Adel hæmningsløst fortæller stolt om sin krop, grimer Jakob sig. I modsætning til Adel, er Louise indelukket, fordi hun, for en uge siden midt i timen, chokeret modtog sin første menstruation. Som altid møder jeg mine elever forskelligt, men det er umuligt at nå rundt om alles behov når det handler om fakta, følelser og oplevelser inden for seksualundervisning.

Derfor mener jeg det skal prioriteres højere, fordi det ikke får tildelt nogen timer. Det betyder at seksualundervisningen skal integreres i de obligatoriske fag og lærerne har ansvar for, at det bliver koordineret. I øjeblikket er det trendy at sætte fokus på det i uge 6. Men er det nok?

Ikke, hvis du spørger mig.

Det skal være legalt, at være nysgerrig, genert og bramfri når det gælder kroppens udvikling. Men ikke så meget, at det går ud over badet eller at nogen bliver utilpasse, når andre tager emnet op. Vi skal sikre at alle elever får den essentielle viden om deres krop og psyke, men det er umuligt at ramme et niveau med så få timer, fordi elevernes modenhed er så forskellig og der er langt imellem deres behov.

Seksualundervisning skal være obligatorisk, fordi eleverne skal klædes på til at kunne stå imod deres uundgåelige skæbne: Puberteten. Således at pigerne ikke bliver forskrækkede når de pludselig får deres første menstruation og drengene ikke vågner og tror de har tisset i sengen. Desuden skal de lære at vide deres sind og psyke er mere sårbart i en periode under deres fysiske udvikling. Og det er ok.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks