Blog
10   20

Fordi jeg siger det!

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kald det utidssvarende, men jeg mener oprigtigt, at der er en given standard for god opførsel og dannelse.

En ganske velkendt problemstilling er frikvarteret/pustepausen. Der findes nok ikke et sted i skolejunglen, hvor meningspluralismen kommer mere i spil end her. Hvert barn sin regel om, hvad der er gældende. Jeg har et utal af gange stået med lille Ole i tredie og diskuteret retningslinjer med afsæt i det gængse udsagn: Hvorfor?! Svaret er ganske enkelt: Fordi jeg siger det! Intet mindre, intet mere. Desværre står vægten bag nævnte svar for fald; ja for mange børn er det bare endnu en kæp i hjulet på deres personlige selvudfoldelse.

Svar på tiltale

Fordi hjemmenes demografiske/ideologiske sammensætning samlet set udgør et broget sammensurium, bliver skolen nød til st være et fikspunkt for en art fornuftsbetonet ensrettethed. En modificeret og børnevenlig udgave af kæft, trit og retning, om man vil. Desværre er der en pågående, og tiltagende, forventning om særbehandling og differentiering. På en skole med godt og vel 700 elever, er det mange behov at tilgodese.

Exit Spørgejørgen

Artiklen fortsætter under banneret

Kald det utidssvarende, men jeg mener oprigtigt, at der er en given standard for god opførsel og dannelse. Herregud, måske der er undtagelser, men når alt bliver til undtagelser og særlige hensyn, bliver jeg nødt til at trække i nødbremsen. Ethvert menneske har sin grundlovssikrede ret til at stille spørgsmål, men når anfægtelsen sker for anfægtelsens skyld, går læringen i denne proces fløjten. Selv folketinget har særskilte spørgerunder. Relevante spørgsmål avler relevante svar. Det modsatte gør sig derfor også gældende. Ikke fordi jeg siger det, men fordi det er sådan det er.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt