Blog
0   7

Så ta’r vi cyklerne frem. Feltarbejde i modvind.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har hørt mange elever efterspørge mere bevægelse i undervisningen. Men når der så skal cykles eller løbes i lidt regnvejr, så får piben en anden lyd. Vi har lige set det hos os i forbindelse med en tur til det lokale naturcenter, hvor der skulle afholdes feltarbejde i naturfagene.

Billede fra Google.

7 klassernes ca. 100 elevere skulle cykle ca. 2x 12 kilometer for at komme til det lokale naturcenter, hvor undervisningen var tilrettelagt sammen med naturvejledere, så målene for felt arbejde, der er en væsentlig del af naturfagene, blev overholdt.

Der gik besked hjem, lærerteamet lavede bemanding og tilrettelagde undervisningen. Teamet var glade og stolte – god undervisning, meningsfuld bevægelse og undervisning i andre rammer.

Men der manglede opbakning fra ¼ del af eleverne og deres forældre. For i løbet af de næste dage kom der 25 mere eller mindre gode undskyldninger for, at eleverne ikke kan deltage.

Artiklen fortsætter under banneret

Dårlige knæ og fin neglelak

Der var nu flere børn med dårlige knæ, som derfor ikke kunne cykle. Der var en, der havde forstuvet en lillefinger og derfor ikke kunne deltage. Nogle af eleverne skulle konfirmeres den kommende weekend og måtte ikke få ødelagt deres negle, så de kunne heller ikke deltage – de kunne jo ikke grave og rode i jorden.

Der var ikke én forælder, som henvendte sig til lærergruppen for at spørge, om der var mulighed for at deres barn kunne blive kørt til naturcentret eller selv tilbød at køre deres ”handicappede” barn til undervisningen.

Brok

En gruppe af eleverne brokkede sig meget i klasserne over, at de nu skal på tur: ”Det er kedeligt, og de har været på naturcentret så mange gange før, og så er det hårdt at cykle”. Brok fra eleverne over, at de skulle bevæge sig samtidig med, at de ofte brokker sig over den manglende bevægelse i undervisningen.

Flere af de 75 børn der kommer af sted, brokkede sig så videre, da de endelig var kommet ud i området. Motivationen kunne ligge på et meget lille sted

Tak til den gruppe af elevere, der bare kom op på cyklen og deltog på en positiv og aktiv måde – dem var der heldigvis også en stor gruppe af.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
703 andre er allerede tilmeldt