Hot/Not

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et af de store morgenblade har det med at sætte nogle såkaldte trendspottere til i kort form at pege på noget eller nogen, der er ved at gå af mode - og omvendt at give en vurdering af, hvad der er på vej frem. Personligt har jeg det med trendsættere som med fremtidsforskere og spindoktorer: Jeg får hurtigt nok, og jeg undrer mig til stadighed over, at verden vil bedrages - eller måske rettere: At nogen vil betale så meget for så lidt.

Alligevel har jeg ladet mig inspirere til lidt nytårsløjer i den stil. Jeg vil skelne mellem Hot og Not, men ikke på den måde, at jeg vil »spotte«, hvad der er på vej ind og ud af sproget, men deri­mod på egne vegne skrive lidt om, hvad jeg gerne ser komme og gå.

Hot

Rigtige samtaler i medierne og ikke for­hør og evindelige konfrontationer mellem folk, der ikke flytter sig. Samtaler er alt for ofte verbale sammenstød.

Voksne, der giver sig tid til at tale med børn.

Politikere, som lytter mere til lærere og pædagoger end til eksterne meningsmagere.

Børn, der ikke vil finde sig i groft sprog, og som ikke bruger det.

Aktive børn, som ikke bare vil under­holdes.

For fremtiden, senere, kommentere.

Stilhed.

Oplæsning.

Vi.

Not

Højrøstede mobiltelefonsamtaler i det offentlige rum.

Radio- og tv-journalister, der siger: »Og her til sidst, ganske kort« og »God morgen til dig«. Det virker på samme måde som »Farvel med dig«.

Sale i betydningen »udsalg«.

Brug af ordet tilpasninger og afskedigelser og besparelser.

Baggrundsstøj.

Fremadrettet, efterfølgende, kommentere på.

Aflæsning.

Jeg.

Professor Higgins

Powered by Labrador CMS