Debat

Invitation til Lars Løkke Rasmussen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I din nytårstale fremlagde du regeringens plan for afskaffelse af efterlønnen. Du gjorde opmærksom på, at det var særlige grupper i samfundet, som har brug for efterlønnen.

Mine kolleger og jeg er ikke enige. Efterlønnen er fortsat en nødvendighed for en bred del af befolkningen.

I disse år presses vi som offentligt ansatte mere end nogensinde før: Vi skal producere mere med færre hænder. Det skaber større nedslidning for den enkelte, både fysisk og psykisk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dit forslag om fjernelse af efterlønnen vil betyde, at mine lærerkolleger og jeg i fremtiden skal arbejde frem til vores 70. år.

Jeg er overbevist om, at dit forslag beror på manglende viden om arbejdsforholdene på det danske arbejdsmarked generelt - og i den danske folkeskole specifikt.

Jeg vil derfor benytte chancen til at invitere dig ud på en folkeskole på Frederiksberg. Her vil du - blot for én dag - få lejlighed til at arbejde som lærer.

Derefter håber jeg, at vi kan drøfte, om det er et job, du mener, du kan holde til, til du bliver 70 år - eller om der fortsat er behov for efterlønnen.

I håbet om positiv respons.