Blog
2   5

Prikken over i'et - når billedkunstundervisningen rammer plet

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg ser pletter, prikker og runde mærker alle steder. YAYOI KUSAMA - she's the bomb!

For 4 år siden arbejdede et af mine billedkunsthold, med den skønne japanske kunstnerinde, Yayoi Kusama.

På det tidspunkt var der ikke mange forløb at hente på nettet, så jeg måtte selv igang, for mine elever skulle simpelthen lære hende at kende. Efterfølgende er der kommet utallige forløb på nettet, lige til at hente. Man kan også finde en længere dokumentar på DR1. 

Eleverne dengang, forelskede sig og skabte installationer med prikkede græskar og spejle, og spurgte nysgerrigt ind til den fascinerende ældre dame, som var besat af at male og skabe. Så meget, at hun ikke stoppede, bare fordi hun nåede kanten på lærredet og faktisk også så meget, at hun blev syg af det.

Når børn præsenteres for nulevende kunstnere, så bliver kunsten og personen bag, pludselig meget mere aktuel og spændende, er min erfaring. Selvfølgelig har det også noget at gøre med formen og mediet, men Kusama er altså "... så underlig, at hun spændende. " (citat fra elev i 3.klasse) 

Artiklen fortsætter under banneret

Nu, skal mine to nye klasser, lære Kusama at kende. De er ligeså fascineret, som mine elever var for 4 år siden. Kusama holder altså stadig max!

Hvis du ikke er overbevist om Kusama er noget for dig og dine elever, så følg godt med. Mit næste indlæg vil nemlig være en præsentation af mine nye elevers proces, materialer og produkter. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.494 andre er allerede tilmeldt