Anmeldelse Matematik
0   51

Pligtlæsning for matematiklærere

Hvad er vigtigst i matematikundervisningen? Hvad er matematik? Hvorfor i det hele taget undervise i matematik, og hvilke kompetencer skal en matematiklærer besidde? Det er ikke mindst det, Rune Hansen søger svar på i "Matematikdidaktik".

Matematikdidaktik

Fakta


Titel
Matematikdidaktik

Forfatter
Rune Hansen

Pris
300

Sider
304

Forlag
Hans Reitzels Forlag

Bogen burde være pligtlæsning for enhver matematiklærer, inden denne lukkes ind til videbegærlige børn og unge i skolen. Den er struktureret med en række opmærksomhedspunkter for læseren, og undervejs stilles der spørgsmål, som læseren skal forholde sig til i forhold til: Hvordan finder matematiklæring sted? Hvordan er din egen undervisningspraksis, og hvad er elevernes udbytte af undervisningen? Skal eleverne løse opgaver, eller skal de udarbejde dem selv? Og hvad er de grundlæggende mål med matematikundervisningen? Undervejs inddrages forskellige læringsdidaktikere, betydningen af at planlægge undervisningen med mål, målstyring med videre.

Artiklen fortsætter under banneret

"Matematikdidaktik" er struktureret i fire dele. Del I introducerer til det matematikdidaktiske område, del II handler om den begrebsmæssige ramme for matematikdidaktik, matematik som skolefag og matematiklærerens faglighed, del III har fokus på matematikundervisning og matematiklæring, mens del IV diskuterer forskellige matematikdidaktikker, mål og målstyring, elevens målorientering, læremidler og kompetenceorienteret matematikundervisning.

"Matematikdidaktik" har de studerende på læreruddannelsen som sin målgruppe. Jeg kunne godt drømme om, at der var både tid og rum til, at matematiklærere og fagudvalg også begraver sig i bogen. Didaktik er det centrale omdrejningspunkt for al undervisning, og det er vigtigt for os alle at reflektere over egen praksis og diskutere, hvordan vi indretter undervisningen mest hensigtsmæssigt. Bogen bør stå på ethvert lærerbibliotek og fortjener at blive tyndslidt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt