Se Rasmus Holme i #jegfårforlidt-videoen under artiklen.

Lærerstuderede i video-kampagne for at få mere undervisning

Lærerstuderendes Landskreds opfordrer fra i dag alle lærerstuderende til at dele, hvor mange undervisningstimer de har på lærerstudiet under hashtagget #jegfårforlidt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Får jeg nok? Gu' gør jeg ej".

Sådan råber forperson for Lærerstuderendes Landskreds (LL) Rasmus Holme i en ny kampagnevideo, som kan ses på de sociale medier.

Med videoen lancerer foreningen, der repræsenterer landets lærerstuderende, en kampagne for at få flere undervisningstimer på læreruddannelsen.

"Timetallet på læreruddannelsen er raslet ned. Tilbage i 70'erne fik de lærerstuderende mere end 30 timers undervisning om ugen. Til sammenligning får vi i dag kun 12", lyder det fra Rasmus Holme.

Studerende: Gør nu læreruddannelsen til et fuldtidsstudie

Han opfordrer i videoen landets lærerstuderende til at dele, hvor mange undervisningstimer de hver især får om ugen.

LL: De studerende efterspørger forbedringer

Næstforperson i LL Ditte Lundby Jensen fortæller, at videoen er første led en større kampagne, som LL folder ud i løbet af valgkampen.

"Vi håber, at videoen kan være med til, at alle har fremtidens skole i tankerne, når de sætter deres kryds ved folketingsvalget", fortæller hun.

Lærerstuderende ønsker forsøg med karakterfri læreruddannelse

LL har været rundt på landets læreruddannelser for at samle data for, hvor mange timer de studerende i gennemsnit får om ugen.

"Jeg har været rundt på alle landets læreruddannelser for at snakke med lærerstuderende om, hvordan de oplever deres studie. Her hører jeg, at der mangler praktik, er for lidt undervisning, at der er dårlig kommunikation og struktur på uddannelsen, og at de studerende efterspørger mere feedback. Det er derfor, at vi nu råber højt om, at vi får for lidt", siger hun.

 

Powered by Labrador CMS