Blog
1   3

Når internettet går ned.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

To gange i dette skoleår, har vi pludselig haft totalt nedbrud på internettet på vores skole. Jeg tror, der var en, der havde gravet et kabel over et eller andet sted i byen.

(Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2012)

Det giver problemer med planlægningen. Stort set al vores undervisning er net baseret. På vores skole er det Clio-net undervisning, der bliver brugt. Men også nogle læsebøger, frilæsningsbøger og matematikundervisning er på nettet.

Så skal der tænkes hurtigt

Men uden net får vi alle en udfordring. Den planlægning, som ligger klar, skal meget hurtig tænkes om. Ligger der noget i et skab som er printet ud og som kan bruges – uden internet er der jo heller ikke printe muligheder. Er der alle materialer til et forsøg, som kan laves i stedet.

Artiklen fortsætter under banneret

Pludselig er stemningen og niveauet på skolen helt anderledes. Eleverne sidder stadig rundt på torvet i små grupper og arbejder, men nu med papir og blyant. Der bliver produceret selvkomponerede og håndskrevne opgaver og løsninger. Der er en anden kontakt, når computeren ikke stå ved siden af.

Den ene gang uden net, var heldigvis en onsdag, hvor jeg har håndværk og design, så vi var i sløjdlokalet hele dagen. Ingen problemer.

Anden gang var selvfølgelig den dag, jeg skulle lave teori om fisk. Første tænkte jeg, det var heldigt, jeg havde mit oplæg på proceslinjen, så kunne jeg sætte projektoren til, og eleverne kunne stadig løse opgaven. Indtil jeg så kom i tanke om, at eleverne jo netop ikke kunne komme på nettet, søge og dermed svare på spørgsmålene.

Den dag fik vi pandekager med is.  Eleverne var meget tilfredse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
654 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen