Blog
0   1

Skal du føre til prøve i kulturfag? Her får du 7 skarpe.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

UVM har udarbejdet ”7 skarpe til lærerne” om prøver i de forskellige fag. Det giver det hurtige overblik, men bør dog understøttes af prøvevejledningen.

Prøvetoget kører for fuld damp, og så snart de skriftlige prøver er vel overstået rettes sporet direkte mod de mundtlige prøver, der begynder tidligt i år.

Er det første gang, du skal føre til prøve, kan du med stor fordel læse nedenstående link. Her får du en hurtig påmindelse om de vigtigste aspekter omkring prøverne i kulturfagene. Det er en stor opgave at føre prøve, og det kan være en fordel med en tydeligt to do- seddel lige ved hånden. Den ligger her fra UVM.

Giv dig selv det bedste afsæt

Det er dog ikke nok. De syv skarpe foldes grundigt ud i prøvevejledningen, og har du ikke allerede haft snuden i den, så er det nu. Det er står alle de smådetaljer, som er væsentlige for at eleverne får den bedste prøve, og at du som lærer kommer igennem prøven uden at snuble over forhindringer, der kunne have været undgået. Særligt i dit samarbejde med censor har det stor betydning, at du har styr på stumperne, så du og dine elever ikke kommer på glatis. Det giver en god fornemmelse at vide, at man har overblikket over prøven. Det modsatte skaber usikkerhed og lange prøvedage, fordi man hele tiden sidder på nåle. Mere end man gør i forvejen.

Artiklen fortsætter under banneret

Du kan altid dele dine spørgsmål og tanker her på det faglige netværk. Der er mange, der sidder med prøve første gang, og der er mange med erfaring, der kan hjælpe.

God dag derude.

https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/forberedelse/syv-skarpe-til-laereren


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt