Blog
0   1

Gul

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hele nummerets produktion arbejder tilmed fuldstændig imod den overpolerede, antropocæne tidsånd. Men musiklokalets ubønhørlige domstol måtte overgive sig.

Om teksten er der ikke meget at sige, og så alligevel. Spørger man Coldplay selv, er der vistnok ligeså mange forskellige svar, som det antal gange bandet er blevet spurgt til den. Alene ordet yellow, hvilket man må kalde sangens epicenter, var en midlertidig løsning, indtil at de(t) endelige, passende ord dukkede op. Men nej, sådan skulle det ikke blive. Der er, efter sigende, flere steder i teksten, der skulle have været omskrevet, men nu lød det jo godt, som det var, og sådan blev det. Sjovt som tilfældigheder skriver historie.  

Lige i hjertekulen

Coldplays “Yellow” er nok ikke det mest oplagte nummer at lave med en 4./5. klasse, men overraskelser er det som bekendt rigeligt af – især når man har med børn at gøre. Hele nummerets produktion arbejder tilmed fuldstændig imod den overpolerede, antropocæne tidsånd. Men musiklokalets ubønhørlige domstol måtte overgive sig. Der var tilmed nogen der fældede en tåre. Selv i de klasser, hvor nogle af eleverne partout foretrækker at bevæge sig på kanten af den pædagogiske rækkevidde, stod sangen distancen. Uden tøven eller protester, trådte alle som en ind i det gule univers.  

Stilhed under stormen

Artiklen fortsætter under banneret

Indledningsvis gør" Yellow" ellers ikke megen væsen af sig. Alene trommernes diskrete “løben” i introen vidner om, at det ikke er perfektionisme, der er i højsædet. Men godt det samme. Fra sangeren Chris Martins første strofe er man ikke i tvivl om, at noget større er i gærde. Unden hele sangen ulmer der en næsten lydløs intensitet. Selv når omkvædet gør sin entre, blæses den ikke ud for fuld musik. Intet flammehav, kun en sagte ild. Sjældent har en sang brændt sig så meget fast.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.225 andre er allerede tilmeldt