Debat

Forsvar underviserne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den mest presserende af alle opgaver for den nye hovedstyrelse bliver at forsvare de almindelige, undervisende læreres løn- og arbejdsvilkår med næb og kløer. I medlemsundersøgelsen fra 1996 står at læse, at kun én procent af lærerne går ind for decentral løn. Der står endvidere, at vores arbejdsvilkår betyder langt mere for os end et par hundrede kroner mere eller mindre i løn. Her blot tre år efter har vi med den nye overenskomst fået 'ny' løn, så det synger, og væsentlige forringelser i de daglige arbejdsvilkår for de mest undervisende i form af øgede arbejdsbyrder og reduceret forberedelsestid.

Og var det så endda sket på trods af Danmarks Lærerforening. Men nej. Som alle ved, har vores egen fagforening også denne gang sagt god for overenskomsten og rost den i høje toner. Ikke mindre end tre gange på fire år er den blevet nedstemt af medlemmerne, men selvransagelsen lader stadig vente på sig.

Behovet for en skarpere faglig linje er akut, og det er svært at forstå, at det skal være så svært for de menige medlemmer at trænge igennem til ledelsen med dette budskab. Kongressen har netop genvalgt den formand, der har forestået udviklingen, og selv om så alle de hovedstyrelseskandidater, der klart har udtrykt ønsket om en kursændring, bliver valgt og får et flertal af de afgivne stemmer, vil de stadig udgøre et mindretal i den kommende hovedstyrelse. Med den struktur, Danmarks Lærerforening har i dag, er der således ingen garanti for, at ledelsen kommer til at afspejle medlemmernes holdninger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Gør noget ved problemerne! Stem på en af dem, der vedgår dem!

Niels Christian Sauer

Karlebo

kandidat til hovedstyrelsen