Blog
3   13

9.a har trukket kristendomskundskab

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I år ligger prøven tidligt, så vi har travlt. Rigtig travlt.

Man kunne have hørt en knappenål falde til jorden mandag morgen. Det er ikke ofte, det er tilfældet, når tre 9. klasser er samlet i et klasselokale.

Afdelingslederen læste op: 9.a skal op i kristendom og mundtlig matematik. De sagde det ikke højt, men mange munde formede ordet ”f******ck”

I de to andre var samfundsfag og historie trukket ud. Det gav ikke de store reaktioner, men de jublede højlydt, da fysik og geografi blev nævnt som fag nr 2.

Jeg forstår dem godt, det er nu en gang nemmere at gå op til en halv times afkrydsningsprøve end en stor mundtlig prøve.

Artiklen fortsætter under banneret

Tilfreds lærer

Som lærer er jeg ganske godt tilfreds med at skulle have et hold op. Det giver mig en mulighed for at lave den sidste evaluering på to års undervisning. Har de lært de faglige begreber, de skal? Kan de arbejde fornuftigt med kilderne? Har de fået et grundlæggende kendskab til religionerne og kan de anvende den viden til at belyse problemstillinger?

Dårlig prøvedato

Lige nu er de i gang med at finde kilder. De har fundet underemner og lavet problemstillinger i april. Heldigvis! For vi har fået en meget tidlig prøvedato. Normalt giver jeg mig selv en uge til at lave lærerestillede spørgsmål. Det kan jeg ikke i år. Så vil eleverne nemlig kun have en uge og to dage til at lave produkt, finde kilder og få styr på det hele – og det er ikke rimeligt. Så de får tre dage af den sidste uge, så de har bedre mulighed for at fordybe sig.

Læg kulturfag til sidst

Kulturfagsprøven er meget omfattende for eleverne. Den rummer mange elementer, og læreren skal lave spørgsmål, inden der sendes til censor. Derfor er det umanerlig dårlig planlægning at lægge prøverne i starten af prøveterminen. Det presser elever og lærer unødigt.

Til trods for dette glæder jeg mig til at holde prøve med 9.a. Det plejer at være nogle gode dage, det bliver det også i år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
965 andre er allerede tilmeldt