Nationale test
1   14

S: En fejl ikke at sende evaluering af nationale test i udbud

Ministeriet har modsat i 2012 valgt ikke at sende en tre millioner kroner dyr evaluering af de nationale test i udbud. Det er en fejl, mener Socialdemokratiet.

"Vil ministeren oplyse sin holdning til, at man ikke ligesom i 2012 har valgt at sende evalueringen af nationale test i udbud, herunder forklare hvad argumentet bag denne beslutning er?"
Sådan lyder et såkaldt §20-spørgsmål stillet til undervisningsminister Merete Riisager af Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind.
Det sker med henvisning til, at folkeskolen.dk for en uge siden kunne afsløre, at ministeriet uden udbud har valgt at give opgaven med at evaluere de omstridte nationale test til Styrelsen for It og Læring og Vive - det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd.
Testene blev senest evalueret i 2012, og der fik Rambøll opgaven efter et udbud. Selvom ministeriet er på sikker juridisk grund, når de giver opgaven til en styrelse og en uafhængig statslig forskningsinstitution, mener Annette Lind, at der burde have været et udbud af opgaven.
Specielt set i lyset af, at en forskningsrapport fra to professorer for nylig har sået alvorlig tvivl om, om de nationale test i det hele taget måler korrekt.
"Selv om det er en statslig institution, der nu får opgaven, så synes jeg, at når det er så omdiskuteret, så bør man have et armslængdeprincip. Det bør man sikre via en udbudsrunde", siger Annette Lind til folkeskolen.dk
"Der er så meget diskussion og usikkerhed, og vi vil gerne sikre, at vi i fremtiden får nogle test, der kan bruges som pædagogisk redskab. Det er ikke fordi, jeg tvivler på Vives kompetencer, men jeg mener, man bør sikre sig et armslængdeprincip".

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ