Debat

Amtskommunale stemmer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Amtskommunale stemmer på Per Sand til hovedstyrelsesvalget.

Lærerne på de amtskommunale skoler har længe været et lidt hengemt appendiks til Danmarks Lærerforening. Vi er ikke mange, og vi har haft en speciel arbejdstidsaftale, men vi er fuldgyldige medlemmer af foreningen.

Flere gange har vores overenskomst været færdigforhandlet længe efter den primærkommunale, en enkelt gang først efter urafstemningen om overenskomsten. Ved Overenskomst 99 kom vores aftale i hus så sent og på så dårligt et tidspunkt (helligdage), at vi stort set ikke havde tid til en ordentlig debat inden afstemningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Resultatet taler ligeledes sit tydelige sprog: de ekstra forberedelsestimer, vi amtskommunale lærere havde (1 = 1, reel forberedelsestid), blev solgt for en smule mere i løn, men hvad ingen fra DLF fortalte os i foråret, var, at det nu resulterer i fyringer blandt vore kollegaer. De timer, amterne betaler for vore 'tabte' forberedelsestimer, skal de naturligvis hente hjem ved, at vi skal undervise de timer mere, vi bliver betalt for. Færre lærere kan altså dække det samme undervisningstimetal!

Hvorfor blev vi ikke advaret mod dét?

De amtskommunale lærere bør have en repræsentant i hovedstyrelsen, der kan tale vores sag. Per Sand Pedersen, nuværende amtskredsformand i Sønderjyllands Amtskreds, stiller op til hovedstyrelsesvalget og har lovet at være vores 'vagthund'. Jeg vil meget opfordre, specielt mine kollegaer på specialskolerne over hele landet, men naturligvis også alle andre, til at bakke op om Per, så har vi en mulighed for at få ham ind i hovedstyrelsen.

Stem ved hovedstyrelsesvalget og stem på Per Sand Pedersen.

Hans Peter Hviid

tillidsrepræsentant

Skovagerskolen, Jelling