Blog
0   3

Efterlysning: ”Poetry slamming” for lærergerningen!

Abonner på nyt om John Rydahl i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er tiden inde til, at lærerne gør sig gældende som eksperter i skoleundervisning?

Det forlyder at en sygeplejerskeelev i England for nogle år siden var blevet så forundret over, at hun under sin uddannelse ikke var stødt på en eneste sygeplejerske hverken under selve uddannelsen eller i medierne, når der blev indkaldt eksperter til at udtale sig om ”rigets tilstand” på området.

Derfor bad hun under den årlige kongres på Royal College of Nursing om ordet og ”slammede” sin tekst ”Nursing the Nation” om det vigtige arbejde sygeplejerske dagligt udfører ud over en måbende forsamling, hvilket gjorde, at hun prompte slog igennem med taletid i medierne og nu har udgivet en bog om sit fag set fra sygeplejerskens vinkel.

Herhjemme er det heller ikke mange lærere, der deltager i den offentlige debat om skolen. Det er som om de gennem nogle år har holdt sig under radaren og blot passet deres arbejde. Og de indkaldes slet ikke som eksperter, når det drejer sig om undervisning af børn, selv om det er dem, der har erfaringen med netop at undervise eleverne. I stedet skal man alene høre på folk, som ofte ikke har været i en skole, siden de selv gik der.

Så måske tiden er inde til at kopiere den engelske sygeplejerske og udbasunere budskaberne om, hvad det er for et vigtigt arbejde, lærere dagligt udfører, og hvad det konkret er, der sker? Sender vi hver især et indlæg til pressen eller via de sociale medier om - fx om skolens dannelsesprojekt - inden skolestart til august, skal det nok give genklang, så vi måske får debatten tilbage på sporet.

Artiklen fortsætter under banneret

Inspiration kan hendes på YouTube, hvor en optagelse af Molly Cases ”slamming” ligger: 

Go’ vind!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.003 andre er allerede tilmeldt