Chapper har tidligere været rundt og besøge skoler.

Gratis: Få en sangskriver på skolebesøg

Rettighedsorganisationen Koda tilbyder skoler en gratis workshop med en professionel sangskriver. Sangskriverworkshoppen vil lære eleverne om musikkens værdi, arbejdet bag en sang og om rettigheder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I år har Koda 13 sangskrivere klar til at tage på besøg på 150 skoler og gymnasier over hele landet.

I løbet af dagen vil elever fra 7. klassetrin få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Målet er, at eleverne skal få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en færdig sang, og dermed også en større forståelse for at sangskrivning er et arbejde, der kræver tid. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang.

"Det sjove er jo, at sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er super sjovt at lave, men samtidig også er et arbejde, der skaber værdi, og derfor koster penge", lyder det i en meddelelse fra Koda fra det tidligere medlem af Shu-Bi-Dua, Jørgen Thorup, der er en af de udsendte sangskrivere i år.

Musikere tilbyder gratis sangskriverworkshop 

Skaber forstålse for arbejdet bag sangen

Workshoppen er gratis og varer 4 timer.  Det er dog et krav, at læreren forbereder eleverne inden workshoppen på emnet, og snakker med eleverne om temaer som for eksempel brugen af musik på Spotify, YouTube mm. Det er oplagt at bruge workshoppen som et led i musikundervisningen, men kan også bruges tværfagligt i forhold til dansk eller samfundsfag.

Formålet med Kodas tilbud er, at eleverne får større forståelse for den store indsats, der ligger bag den musik, de nemt tilgår hver dag, samtidig med, at de har det sjovt med det kreative arbejde.

"Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken", fortæller Niels Mosumgaard, formand for Kodas bestyrelse.

Musiksamarbejde handler om nyskabelse 

Ansøg fra 1.maj til 1. juni

Alle landets skoler og gymnasier kan søge. Sidste år kunne også 6. klasse søge. Men i år gælder ordningen gælder fra 7. til 10. klassetrin i folkeskolen, samt efterskoler og gymnasieklasser. Der kan maksimalt deltage 30 elever eller en skoleklasse i en workshop. Det er 14. år i træk, at Koda tilbyder workshoppen.