Musik
0   6

Gratis: Få en sangskriver på skolebesøg

Rettighedsorganisationen Koda tilbyder skoler en gratis workshop med en professionel sangskriver. Sangskriverworkshoppen vil lære eleverne om musikkens værdi, arbejdet bag en sang og om rettigheder.

I år har Koda 13 sangskrivere klar til at tage på besøg på 150 skoler og gymnasier over hele landet.

I løbet af dagen vil elever fra 7. klassetrin få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Målet er, at eleverne skal få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en færdig sang, og dermed også en større forståelse for at sangskrivning er et arbejde, der kræver tid. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang.

"Det sjove er jo, at sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er super sjovt at lave, men samtidig også er et arbejde, der skaber værdi, og derfor koster penge", lyder det i en meddelelse fra Koda fra det tidligere medlem af Shu-Bi-Dua, Jørgen Thorup, der er en af de udsendte sangskrivere i år.


Skaber forstålse for arbejdet bag sangen

Artiklen fortsætter under banneret

Workshoppen er gratis og varer 4 timer.  Det er dog et krav, at læreren forbereder eleverne inden workshoppen på emnet, og snakker med eleverne om temaer som for eksempel brugen af musik på Spotify, YouTube mm. Det er oplagt at bruge workshoppen som et led i musikundervisningen, men kan også bruges tværfagligt i forhold til dansk eller samfundsfag.

Formålet med Kodas tilbud er, at eleverne får større forståelse for den store indsats, der ligger bag den musik, de nemt tilgår hver dag, samtidig med, at de har det sjovt med det kreative arbejde.

"Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken", fortæller Niels Mosumgaard, formand for Kodas bestyrelse.

Ansøg fra 1.maj til 1. juni

Alle landets skoler og gymnasier kan søge. Sidste år kunne også 6. klasse søge. Men i år gælder ordningen gælder fra 7. til 10. klassetrin i folkeskolen, samt efterskoler og gymnasieklasser. Der kan maksimalt deltage 30 elever eller en skoleklasse i en workshop. Det er 14. år i træk, at Koda tilbyder workshoppen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.225 andre er allerede tilmeldt