Debat

Manglende opbakning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 45 henvendte Lise Krarup Hansen sig til DLF, København, for at få assistance om efterløn/pension, men 'det var ikke deres (foreningens - min tilføjelse) bord'. Formanden svarer blandt andet med: 'Foreningen er meget opmærksom på spørgsmålet om seniorpolitik for vore medlemmer. Vi har dette aspekt med i vores forhandlinger om fornyelse af overenskomster og aftaler. . .'

Jeg har også oplevet manglende opbakning i et pensionsproblem. For eksempel indgik min arbejdskommune en 'Rammeaftale om seniorpolitik' med Kommunernes Landsforening og Kommunale Tjenestemænd, og den betød, at sidstnævnte blev fritaget for førtidsfradrag i pensionen, mens jeg som statsansat tjenestemand fik reduceret pensionen med 31/2 procent. Denne forskelsbehandling oplyste jeg Fløj-Jensen om, men DLF kunne ikke gøre noget.

Så kontaktede jeg Ombudsmanden desangående og orienterede derefter skriftligt min DLF-formand. Ombudsmanden behandlede min sag omgående, og jeg skulle have samme vilkår som de kommunale tjenestemænd. Derefter fik jeg så et brev fra formanden, men efter min mening skulle DLF have behandlet min sag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi trænger til en aktiv seniorpolitik. Det økonomiske grundlag er ifølge Kongres 99, side 15, sikret. Hovedstyrelsesmedlem Karsten Holst skriver: 'og at foreningen i øvrigt sikrer medlemmerne af Fraktion fire økonomien til at holde møder med deres repræsentanter, så pensionisterne kan blive orienteret om deres forhold'. Det er et godt DLF-initiativ.

Nu stiller Sven-Aage Skyggebjerg op for pensionisterne til hovedstyrelsesvalget. Han vil have ændret pensionsloven af 1969, paragraf 27 - så din pension kan følge den almindelige lønudvikling. I øjeblikket har nogle pensionister allerede et urimeligt efterslæb på cirka 15.000 kroner.

Sven-Aage Skyggebjerg har tidligere været kasserer i vor kreds og i Amtskredsen for Københavns Amt. To perioder var han medlem af hovedstyrelsen. Han er en udholdende, målbevidst mødedeltager, der er i stand til at dokumentere sine synspunkter, og nu stiller han sine mange års erfaring i DLF til rådighed for pensionisterne. Derfor stem på Skyggebjerg ved valget!

Poul Erik Dyreborg

pensionist i Ballerupkredsen