Ifølge justeringen af folkeskoleloven skal eleverne i udskolingen have 90 årlige idrætstimer mod de nuværende 60.

Ændringsforslag: Flere idrætstimer i udskolingen træder først i kraft i 2023

Politikerne lovbehandler lige nu en justering af folkeskolereformen, og efter førstebehandlingen foreslår Merete Riisager nu en overgangsordning, så eleverne i udskolingen først får flere idrætstimer i 2023. Ellers går det samlede timetal ikke op.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med justeringen af folkeskolereformen, der i går blev førstebehandlet i Folketinget, flyttes 30 idrætstimer årligt fra mellemtrin til udskolingen.

Det betyder, at eleverne i 3.-5. klasse fremadrettet skal have 60 idrætstimer årligt, mens eleverne i 7.-9. klasse skal have 90. Hidtil har det været omvendt.

Men da alle elever i løbet af mellemtrin og udskoling skal have et vejledende timetal på 450 idrætstimer i løbet af mellemtrin og udskoling, bør ændringen reelt først i kraft i 2023 for 7.-9. klasseelevernes vedkommende.

Førstebehandling: Partier bakker op om justering af folkeskolereformen

Det fremgår af et ændringsforslag til lovforslaget, som undervisningsministeren har fremsat. Ændringen vil betyde, at der indskrives en overgangsordning i idrætstimetallet for de elever, der lige nu går på mellemtrin.

Som udgangspunkt er der lagt op til, at flytningen af idrætstimer fra mellemtrin til udskoling træder i kraft ved starten af skoleåret 2020/21. Der vil en elev, der afslutter 6. klasse, have haft 90 årlige idrætstimer på mellemtrinnet.

Justering af reformen: 30 timers idræt flyttes fra mellemtrin til udskoling

Ifølge lovforslaget om en overgangsordning, skal eleven derfor fortsat have 60 timers idræt i udskolingen for at lande på det vejledende samlede timetal i idræt for hele skolegangen.

Dermed skal man frem til 2023, før der begynder elever i udskolingen, som ikke har haft 90 timers idræt på et eller flere klassetrin på mellemtrinnet, og derfor skal have det nye timetal i 7.-9. klasse.

Læs mere

Læs hele ministerens ændringsforslag her