Idræt
0   2

Ændringsforslag: Flere idrætstimer i udskolingen træder først i kraft i 2023

Politikerne lovbehandler lige nu en justering af folkeskolereformen, og efter førstebehandlingen foreslår Merete Riisager nu en overgangsordning, så eleverne i udskolingen først får flere idrætstimer i 2023. Ellers går det samlede timetal ikke op.

Med justeringen af folkeskolereformen, der i går blev førstebehandlet i Folketinget, flyttes 30 idrætstimer årligt fra mellemtrin til udskolingen.

Det betyder, at eleverne i 3.-5. klasse fremadrettet skal have 60 idrætstimer årligt, mens eleverne i 7.-9. klasse skal have 90. Hidtil har det været omvendt.

Men da alle elever i løbet af mellemtrin og udskoling skal have et vejledende timetal på 450 idrætstimer i løbet af mellemtrin og udskoling, bør ændringen reelt først i kraft i 2023 for 7.-9. klasseelevernes vedkommende.

Det fremgår af et ændringsforslag til lovforslaget, som undervisningsministeren har fremsat. Ændringen vil betyde, at der indskrives en overgangsordning i idrætstimetallet for de elever, der lige nu går på mellemtrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Som udgangspunkt er der lagt op til, at flytningen af idrætstimer fra mellemtrin til udskoling træder i kraft ved starten af skoleåret 2020/21. Der vil en elev, der afslutter 6. klasse, have haft 90 årlige idrætstimer på mellemtrinnet.

Ifølge lovforslaget om en overgangsordning, skal eleven derfor fortsat have 60 timers idræt i udskolingen for at lande på det vejledende samlede timetal i idræt for hele skolegangen.

Dermed skal man frem til 2023, før der begynder elever i udskolingen, som ikke har haft 90 timers idræt på et eller flere klassetrin på mellemtrinnet, og derfor skal have det nye timetal i 7.-9. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.027 andre er allerede tilmeldt