Blog
0   13

Trofæer -idé til løvsavskørekort.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et forløb til det første løvsavs-bekendtskab.

 

 

Det gik op for mig, at kun ganske få af elever i 5. klasse havde lært at bruge en løvsav. Derfor var det mit mål, at lære eleverne at bruge saven korrekt, i dette lille forløb om at lave trofæer.

Forløb

Artiklen fortsætter under banneret

1. Elever startede med at tage noget aflagt legetøj med. Jeg havde købt et lager på genbrug til ingen penge. Før det, havde vi talt om, at det var hovederne der skulle bruges, ligesom i de rigtige jagt-trofæer.

2. Derefter lavede de en skitse over deres plade til deres trofæ.

3. Jeg havde sørget for, at ingen løvsave havde klinger på, da alle elever skulle sætte klinger korrekt i, efter min anvisning. Elever arbejdede under hele forløbet i grupper af 6-8 elever, hvor aftalen var, at de skulle hjælpe hinanden undervejs i arbejdet.

 

4. Savning gik i gang, hvor skitsen blev overført til krydsfinér, der blev spændt korrekt op på høvlebænken med minitvinger og derefter fulgt nøjagtigt med løvsavsklingen.

5. Finéret blev efterfølgende finpudset med forskellige korn sandpapir. Nogle valgte at male pladen med frugtfarve (som jeg har fundet ud af, fungerer virkelig godt på krydsfinér!)

 

Dyrene

Dyrene blev opmålt og savet eller klippet over.

Stofdyrene blev syet sammen og syet i opmålte (og på søjleboremaskine) borede huller.

Til plastdyrene savede elever et matchende stykke træ ud fra restekassen, som kunne gå i det hule dyr. Træet blev sømmet i dyret med små dykkere og derefter skruet på finérpladen med en lille skrue.

Udpluk af trofæer:

Tid:

Omkring 6 timer. (vi har 1 times lektioner)

 

Materialer:

Krydsfiner, gammelt legetøj, småt træ fra restekassen

 

Værktøj:

Løvsav, minitvinger, klinger, nål og tråd, fukssvans, sandpapir, skruemaskine, hammer, små søm (dykkere)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.086 andre er allerede tilmeldt