Anmeldelse Dansk indskoling
0   36

Regn med "Sigurds lille skole"

"Sigurds lille skole" er god at gå i for de mindste og sjov at læse op af for deres lærere.

Sigurds lille skole

Fakta


Titel
Sigurds lille skole

Forfatter
Sigurd Barrett

Illustrator
Jeanette Brandt/Signe Gabriel/Stine Rosenberg

Forlag
Politikens Forlag

”Sigurds lille skole” er et bokssæt, der blandt andet består af ”Sigurds ABC”, hvor man kan lære at blive fortrolig med bogstaverne. Jeanette Brandt hjælper godt til med spøjse og sjove tegninger. Rimene er gode og slagkraftige, og aben Alibaba og alligatoren Anders står klar til at hjælpe den kommende læser. Man kan også besøge basunspilleren Bente og clementinplukkeren Calle, og man kan til sidst følge ænderne fra Ærøskøbing og øglen Øjvind, der fører læseren hen til Å for årstiderne.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan også regne med Sigurd gennem ”Regn med Sigurd”. Han kan nemlig alle tabellerne både forfra og bagfra, hævder man på bagsiden af bogen. Det er Signe Gabriel, der står for de fine tegnemæssige løjer.

Endelig kan man også rejse med Sigurd over hele verden i ”Sigurds Verdensatlas”. I hvert opslag møder man en person, for eksempel svenske Gösta, som rejser langt op i Laplands fjelde. Chang fra Kina vil vise sit land fra sin cykel, og Whitney fra Sydney besøger sin tante, der kan spille didgeridoo (et blæseinstrument – ”naturlig trætrompet” – fra aboriginerne i det nordlige Australien). Tanten har i øvrigt en koalabjørn som kæledyr.

Sigurd Barrett har 28 lande/verdensdele på programmet. Hvert område har et opslag med rim omkranset af en tegning og et lille faktuelt felt med landets flag, navn, hovedstad, verdensdel, og hvordan man siger hej! Forrest i bogen finder man et verdenskort med angivelse af de lande, der besøges. Stine Rosenberg står for de farvestrålende tegninger.

Der er en stor og fin energi i Sigurd Barretts lige ud ad landevejen-rim, der er bygget op med stor opfindsomhed og forskellighed. Alle rim er sat i musik, og bokssættet ”Sigurds lille skole” findes i to udgaver: en ordinærudgave og en guldudgave, hvori der ligger en MP3-cd med 29 ABC-sange, 30 atlassange og ti spritnye tabelsange, så problematikkerne kan synges ind.

Jeg ville gerne gå i ”Sigurds lille skole”, hvor der med garanti er både liv, humor, stor energi og ditto læring som resultater af indsatsen. Man kan nemlig roligt regne med hans store kreativitet og hittepåsomhed. Alle tre bøger er fortræffelige til oplæsning i passende bidder.

PS: I maj udkommer ”Sigurds lille skole på spil”, hvor børnene via sjove regnestykker og finurlige sætninger kan lege sig til læring  også mor og far kan være med, for eksempel i atlasspillet, hvis de har brikker nok at flytte med!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.032 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
607 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.275 andre er allerede tilmeldt