Blog
7   25

Hvor mange går på nedsat tid?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I min kommune skal gennemsnit undervisningstiden sættes op med 20 timer for lærerne. Det vil sige, der i gennemsnit skal undervises 770 timer.

I ugen op til påske blev der diskuteret i byrådet, om der skulle være et undervisningsloft på 800 timer, men det blev stemt ned. Der er mange af mine kollegaer, der har på den gode side af 800 undervisningstimer. Jeg har også selv prøvet det.

For et stykke tid siden blev der meldt ud, at der skulle fyres én kollega. Og der er selvfølgelig også meldt om forflytninger internt i kommunen, så alle kan være forberedte på det.

Men en onsdag før påske blev der så meldt ud, at nu skulle der ansættes en ny kollega, da der var så mange der havde søgt om at komme på 80%, at der blev en stilling ledig.

Der er forskellige grunde til at vi ønsker nedsat tid.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har snakket og spurgt lidt ind til, hvorfor så mange ønsker at komme ned i tid. Vi der ønsker 80% er i alle aldre, og der er mange forskellige grunde. Men for os alle, er der selvfølgelig ønsket om lidt mere tid til os selv.

En bor i en sammensat familie og ønsker mere tid til børnene.

Der er udforinger i familien, som kræver lidt ekstra overskud fra en voksen.

Ansættelse som medhjælpende hustru.

Efter en stress periode er det overskueligt at komme på fuld tid.

Der er så mange nye tiltag, at det kan være svært at følge med, når man er 64 og har tre år tilbage før pension.

Jeg er selv lige nu på 90%, det har jeg ret til. Jeg var over 50 år, da lov 409 på vedtaget. Jeg får pensionsopsparing af fuld tid, men skal selv betale lønnedgangen. Jeg vil utrolig gerne have en mormordag, så derfor har jeg søgt 80 %, og håber, at det kan lade sig gøre skemateknisk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt