Debat

Klimapolitik

Har vi et særligt ansvar?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som lærere med ansvar for undervisning af de kommende generationer, mener jeg vi har et særligt ansvar for at bidrage til, at der både er viden og handlekraft til at møde de enorme udfordringer vi står overfor som menneskehed.

Vi har både et ansvar som fagforening, som undervisere og som privatpersoner.

Det glæder mig derfor at læse, at Lærernes Pension er i gang med en kritisk gennemgang af investeringer i olie og kul, og jeg håber at disse investeringer snart er fortid.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Men jeg efterlyser en bredere debat om hvad vi kan gøre, og gerne deling af erfaringer fra lærere og skoler, som arbejder med FN´s verdensmål, klima og bæredygtighed m.m.

Rudersdal Lærerkreds har netop besluttet at vi skal se på hvad vi selv kan gøre, såvel i egen baghave som i forhold til at understøtte skolernes og kommunens indsatser.