Blog
0   24

Fit in?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I 2018 lancerede Dansk Fitness og Helse Organisation et gratis undervisningsforløb, hvor formålet var at skabe rum til at diskutere kropsidealer og det pres, mange unge oplever i deres hverdag.

Foto: Privat

 

Forløbet Fit in? bliver introduceret med følgende beskrivelse:

”Fitness-bølgen har for alvor ramt de unge i Danmark. De går i træningscenter, følger fitnessguruer på Instagram og snakker om ’body goals’. I slipstrømmen af bølgen følger nogle kropsidealer, som de unge ikke kan leve op til.”

Artiklen fortsætter under banneret

Som skole har vi også et ansvar for at drøfte sundhedskultur med vores elever. Vi lever i en tid, hvor kroppen er i fokus på så mange platforme, at unge mennesker ikke kan undgå at møde nærmest urealistiske kropslige forlæg.

At livet ikke er en lang diet, trænings-session eller udrensning er vigtig læring. Vores unge skal også erfare, at livet er godt, og at de kan blive bekræftet gennem andet end kroppen og den multimodale fremtræden.

Målene for livet handler ikke kun om centimeterne ”rundt om livet”.

Et aktivt liv omhandler også glæde ved aktivitet og det fællesskab, der ofte følger med. Fokus skal kunne vendes indad, hvis en oprigtig følelse af tilstrækkelighed skal opnås, og her er vi som skole med til at danne eleverne væk fra likes og jagten på umulige idealer.

En vedvarende italesættelse af et bredt og naturligt sundhedsideal er vores forpligtelse, og i vores samtaler med eleverne er det vigtigt, at vi sætter spot på vægtningen af ”jeg” og ”vi”.

 

Materialet omfatter følgende ting:

Målgruppen:

Fit In? henvender sig til elever i 7.-9. klasse og er tilpasset målene for disse klassetrin.

Varighed:

Undervisningsforløbet er inddelt i seks forskellige temaer.

  • Tema 1: Kredser dine tanker om krop?
  • Tema 2: Er du stærk?
  • Tema 3: Hvad er din kropsholdning?
  • Tema 4: Hvad er dine mavefornemmelser?
  • Tema 5: Er du kropspositiv?
  • Tema 6: Hvad er fit for dig?

Materialet består af en lærervejledning, elevmateriale samt en masse træningskort.

Undervisningsmaterialet til eleverne indeholder blandt andet forskellige øvelser hvor kroppen er i centrum, facts om kroppen, diskussionsspørgsmål samt egne holdningsspørgsmål.

Der er desuden gode illustrationer/billeder, så øvelserne er lige til at gå til for eleverne.

Materialet kan både bruges direkte til idrætsundervisningen, men vil sagtens også kunne bruges til studieuger med fokus på kropsidealer.

 

Her kan du printe materialet gratis:

fitin.dfho.dk/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.197 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
820 andre er allerede tilmeldt