DR klar med det store show til Skolernes Sangdag

600 skoler har tilmeldt sig konkurrencen, som er en del af Skolernes Sangdag på fredag, og forventningen er, at langt flere deltager i selve dagen. Kl. 12.30 på fredag kan skolerne være med, når DR Ultra sender live.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Send eleverne på påskeferie med sang.

Sådan lyder budskabet fra Musiklærerforeningen, der i år har indgået et partnerskab med DR og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium om at få Skolernes Sangdag ud over rampen.

"Vi har rykket Skolernes Sangdag til senere på dagen, end det har været tidligere. Sidste år var der mange skoler, der var ude og løbe Rynkebyløbet, og derfor har vi rykket det. Så bliver det syng-og-løb-dag. Vi tænker, at det er en skøn måde at gå på påskeferie på, når man har været samlet og har sunget i tre kvarter", siger formand for Musiklærerforeningen Karen Johansen.

Skolernes sangdag vender tilbage med fornyet styrke 

Vær klar ved skærmen

Alle kan være med, når DR Ultra på fredag d. 12. april kl. 12.30-13.10 blænder op for Skolernes Sangdag. Her kan skolerne synge med, når tv-vært Silja Okking, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor, DR BørneKoret, musikere fra DRSymfoniorkestret og 200 skolebørn synger direkte fra DR-Byen.

Alle sangene kan findes på DR's hjemmeside med sangtekster, noder og videoer (se link under denne artikel). Der er to nye numre med, som man kan få videohjælp til at indstudere med eleverne, inden det for alvor går i gang.

Rådet til lærerne lyder, at eleverne på fredag varmer stemmen og kroppen op, inden opvarmningen med DR BørneKoret går i gang.

Musiklærerforeningen har været med til at udvælge sange, men Karen Johansen er rigtig glad for, at DR tager over, når det gælder afviklingen.

"Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger. Jeg synes, det er det helt rigtige regi, det er endt i. Det er tilgængelige for alle. Det bliver sendt på DR Ultra. Det er en fed produktion, og det er dejligt at det er endt her", siger hun.

Musiklærerforeningen viderefører Skolernes Sangdag 

DR melder om stor interesse

Produktionsleder i DR Karen Skriver sætter også stor pris på samarbejdet med Musiklærerforeningen. Hun ved ikke, hvor mange, som kommer til at deltage, men DR har en konkurrence i forbindelse med Skolernes Sangdag, hvor næsten 600 skoler har tilmeldt sig.

"Vi har lavet konkurrencen for at få et hint om, hvor mange, der deltager. Vi kan ikke vide, hvor mange, der er med, for det er gratis. Men konkurrencen giver en fornemmelse, af hvor mange, der engagerer sig i dagen. Jeg synes, faktisk, det er flot, at 600 skoler har meldt sig til", siger Karen Skriver.

Tidligere har der været estimater af, at omkring 200.000 elever synger på Skolernes Sangdag. Og Karen Skriver håber, lige så mange deltager i år.

"Vi har fået enormt mange henvendelser, og vores video har været set omkring 17.000 gange", siger Karen Skriver.

De to nye sange, som er med på Skolernes Sangdag i år, er en sang om H.C. Andersen plus kanonen "Hvis jeg var en cirkushest". Derudover er der en række kendte sange - blandt andet er "Nu titte til hinanden" med i år.  

Læs mere

Find materiale til Skolernes Sangdag her