Blog
0   46

Udtrækkets uretfærdighed

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skriftlig engelsk og fysik eller idræt og kristendomskundskab. Jeg ved godt, hvilken kombination jeg ville foretrække, hvis jeg gik i 9. klasse.

”Janne, det er ikke personligt, men jeg håber altså, at vi skal op i skriftlig engelsk - eller tysk”. Bemærkningen faldt i timen mandag, da eleverne var ved at udarbejde deres oplæg til kristendomsprøve.

Eleven var ellers godt i gang. Underemnet og problemstilling var på plads og gruppen var i gang med at finde kilder. Så det kunne ikke være derfor, udbruddet kom.

Jeg var nysgerrig på, hvad det handlede om, og eleven og resten af gruppen var klare i deres tale. 

Forskel i forberedelsesmængde

Artiklen fortsætter under banneret

De vil helst op i en skriftlig prøve i det humanistiske træk, fordi forberedelsesmængden er markant mindre end i de mundtlige prøver. På samme måde vil de ikke op i idræt, fordi den prøve er markant tungere i forberedelse end en 20 minutters multiple choice prøve.

Jeg forstår godt de unge mennesker. Der er jo en verden til forskel på, hvor stor arbejdsmængde to parallelklasser vil få, hvis den ene trækker idræt og et kulturfag, og den anden trækker en skriftlig sprogprøve og biologi, geografi eller fysik.

Lige vilkår

Udtrækningspuljerne rummer en indbygget uretfærdighed overfor eleverne. Det er ikke rimeligt. Måske skulle man overveje at lave puljerne om, således den ene er en skriftlig pulje og den anden en mundtlig?

Lodtrækningsprøverne tæller med i det adgangsgivende gennemsnit til ungdomsuddannelserne. Derfor må man forvente, at eleverne har lige vilkår i mængden af forberelse op til prøverne.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
967 andre er allerede tilmeldt