Blog
0   4

Ipads i undervisningen #tirsdagstip nr:2

Abonner på nyt om Pernille Brandt i dit personlige nyhedsbrev.


Ideer og apps.

På Bornholm blev det besluttet for nogle år siden, at eleverne skulle have udleveret skoleipads. 

Artiklen fortsætter under banneret

I mit team lagde vi hovederne i blød for, hvordan vi kunne bruge ipaden, så den ikke bare lå i tasken, men rent faktisk også blev brugt. 

Her er et par idéer; I er velkomne til at komme med flere i kommentarfeltet, så vi kan inspirere hinanden.

Af apps har vi bl.a. brugt: Træn dit øre, ABC huskespil, Abe matematik, 123 huskespil og book  creator.

Vi bruger også ipaden til en skrive og tegne opgave, som eleverne er rigtig glade for. Opgaven er ret ret nem at lave; du inddeler et stykke A4 papir i 8 felter. I hvert felt skriver du et ord, f.eks. sol, elefant, skoletaske, jordbær, kat mm.  Eleverne skal  på deres ipad i google skrive ordet, tryk søg og derefter, trykke på billeder også tegne det der kommer frem; en sol, en elefant osv. Jeg har opgaven liggende som skabelon på min computer, så det er hurtigt at skrive nye ord ind. ( du har selvfølgelig tjekket at det er en sol der kommer frem, når man skriver sol ;) )

De lærer på en sjov måde at finde bogtaverne på tasteturet og at søge på google.

Ipaden er også med, når eleverne er på udeskole. Her kan man bruge den til en skatte jagt. Du har eks. 5 billeder med ting, du ved er i den skov I er i; bøgeblad, anemoner mm. Først taler I om billederne og hvad de forestiller, dernæst skal eleverne selv ud og finde det i skoven og tage billeder af det. 

Hver elev vælger et af deres billeder, som de så derefter tegner/maler, og dette bliver til en fin collage hjemme i klassen.

I kan også på udeskole vælge nogle elever, som er denne turs fotografer. De tager billeder af forskellige ting - hjemme må de vælge et antal billeder, som printes ud og hænges op. 

 

Rigtig god ipad fornøjelse.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
153 andre er allerede tilmeldt
Blog om børnehaveklassen

Har du, eller nogen du kender, lyst til at blogge om børnehaveklassen?

Vi vil meget gerne have bloggere på netværket Børnehaveklassen, som vil dele ud af erfaringer, gode ideer og holdninger.

Søg om at få en blog, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak.

Søg om at få en blog her