Blog
0   4

Plads til teori i madkundskab

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg er så heldig, at jeg sidder med ved bordet i undervisningsministeriet, når den nye læseplan bliver redigeret. Det er seminarielektor, Helle Brønnum Carlsen, der skiver læseplanen om, så den formelt set er i overensstemmelse med ændrede lovgivningsmæssige rammer for Fælles Mål. Et kæmpe arbejde, som jeg har stor respekt for.

Helle Brønnum Carlsen er lærer på N. Zahles Seminarieskole og lektor på Læreruddannelsen på Zahles UCC. Rundt om bordet sidder også Professor i madkundskab Karen Wistoft, Majbritt Pless, lektor ved UCL, Susanne T. Hansen, Lektor ved Absalon, Lone Carlsson, lærer/skoleleder på Karise Heldagsskole og Benita Schmidt, lærer på Brøndbyvester Skole, Brøndby.

Et af de emner, vi skal arbejde videre med i løbet af de næste år er, at der i læseplanen og undervisningsvejledningen flere gange er skrevet, at der ikke skal laves mad hver gang, der skal også være plads til teori. Jeg er glad for det står flere gange, så er der mere vægt på vigtigheden.

Røres og smages

Når madkundskab efter ferien bliver et toårigt valghold i udskolingen, vil det også være et teoretisk fag. Madkundskab må selvfølgelig ligesom musik, billedkunst og håndværk og design aldrig blive til ”tørsvømning”. Der skal røres, smages, føles, lyttes – ja alle sanser skal i brug i de fag. Men der vil blive undervisningsgange med teori.

Artiklen fortsætter under banneret

Kunsten er nu bare at overbevise både eleverne og deres forældre om, at traditionen med, at der laves mad hver gang – at spørgsmålet: ”Hvad skal vi lave i dag”, skal omformuleres til ”Hvad skal vi lære i dag”, ”Hvilket emne skal vi læse, skrive og udvikle på”, ”Hvad skal vi vide mere om” eller ”Hvordan formidler vi vores viden til andre”.

Jeg vil arbejde videre på et forælderbrev, som skal ud før sommerferien, så både elevere og forældre er forberedte.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
801 andre er allerede tilmeldt