Debat

Fagligt Udvalg

Hjælp, info, sparring

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

                                                                                               April 2019

Kære kolleger i hal, skov, på boldbaner, på veje og stier mv. kort sagt idrætslærere

I 2013 måtte den daværende Dansk Idrætslærerforening desværre lukke ned, der var simpelthen ikke medlemmer nok til at drive foreningen videre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Idrætsfaget har selvfølgelig fortsat brug for opmærksomhed, så Dansk Skoleidræt oprettede, ligeledes i 2013, derfor Fagligt Udvalg.

Fagligt Udvalg arbejder for at: ”..

- medvirke til at skabe de bedst mulige vilkår for faget idræt i grundskolen

- støtte og fremme idrætsfagets udvikling og vilkår

forholde sig til faglige spørgsmål i relation til idræt i grundskolen og medvirke til at formulere Dansk Skoleidræts holdninger hertil

- fungere som fagligt netværk mellem idrætslærere

Fagligt udvalg har deltaget i udformningen af nuværende Fælles Mål, har deltaget i udformningen af idrætsprøven, giver løbende høringssvar på diverse lovforslag, udtaler sig om relevante fagpolitiske emner, er medvirkende på den aktuelle udformning af læseplan og undervisningsvejledning mv.

Fagligt Udvalg består af idrætslærere (også beskikkede censorer) fra den danske folkeskole samt undervisere fra UC, den aktuelle holdopstilling kan ses på www.skoleidraet.dk.

Fagligt Udvalg deltager på lige fod med andre faglige foreninger i diverse møder i DLF-regi, ligesom det er i overensstemmelse med den sidste bestyrelse i Dansk Idrætslærerforening, at vi varetager ovennævnte opgaver.

I er derfor mere end velkomne til at kontakte os, hvis I har udfordringer, spørgsmål, forslag eller andet, som vi kan hjælpe med.

Mvh.

Preben Hansen, Formand for Fagligt Udvalg